Novi singl Luke Radovića: Spoznao sebe kroz muku i patnju

“Strofe su nastale u jednom dahu. Kako je refren pjevljiv, bilo je potrebno uraditi dobar jak tekst i lako pamtljiv”, dodaje Radović

4479 pregleda 100 reakcija 3 komentar(a)
Luka Radović, Foto: Privatna arhiva
Luka Radović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski muzičar Luka Radović prije dva dana pustio je u etar novi singl. U pitanju je numera “Haos” za koju je sam radio muziku, tekst i aranžman, a sve je snimano u studiju “M Sound” Mihe Radonjića koji je bio zadužen za miks pjesme, dok je prateće vokale otpjevala Tina Džankić.

“Radio sam je dugo. Prvi talas ‘zatvaranja’ zbog korone je bio ključni da se sve skocka. Muziku, aranžman i dio teksta imam već skoro godinu dana, ali su finese rađene posljednja tri, četiri mjeseca. Pjesma jeste autobiografska, a u njoj se mogu pronaći svi ljudi koji su iz nekog ličnog haosa nešto naučili, izašli jači. Često zbog tog haosa koji nas je zadesio zbog nekog odnosa bilo koje vrste, osobe, mi mrzimo, ludimo, ali smo i zahvalni jer smo kroz svu muku upoznali sebe. Spoznaja sebe kroz muku i patnju je velika. A spoznaja se dešava od onog momenta kad sebe, bez drugih, zavolimo i vidimo đe smo kad smo sami. Teško je to kad čovjeka, bez patetike, boli svoje biće zbog nedostatka osobe. Ali je i veliko, jer tako rastemo, sazrijevamo, upoznajemo najdublje djelove nas samih. Daljina, nemogućnost gledanja sa voljenom osobom, stalna borba sa svojom željom, dok smo svjesni nemogućnosti da se to ne može desiti je meni bila inspiracija za ovu numeru”, opisuje kakva su ga osjećanja podstakla da napiše “Haos”.

Kako kaže, tokom rada na ovoj pjesmi ona se mijenjala.

“Najviše se mijenjala ritam sekcija. Prvo je zamišljeno da bude akustična, lagana, dok se na kraju ispostavilo da elektro bubanj najbolje leži. Ostatak je manje više nastao ‘iz cuga’”, opisuje proces rada Radović i priznaje da se refren najviše dorađivao.

“Strofe su nastale u jednom dahu. Kako je refren pjevljiv, bilo je potrebno uraditi dobar jak tekst i lako pamtljiv”, dodaje Radović.

Iako se već više od decenije bavi muzikom i ima iza sebe nekoliko singlova, Luka još uvijek nema snimljen spot ni za jednu svoju pjesmu. Nije mogao da obeća da će upravo “Haos” biti prva numera za koju će uraditi video.

“Uvijek nešto iskrsne i spriječi ekranizaciju. Za ‘Paniku’ koja je jako dobra numera, kvalitetna, a u isto vrijeme komercijalna, bio je osmišljen spot, nađen režiser, glumci, napisan scenarijo, ali situacija sa koronom je sve poremetila, tačnije sredstava opredijeljena za spot su korišćena za egzistenciju. Oko “Haosa” sam pričao sa Dušankom Beladom, dragom koleginicom i imali smo kratki brainstroming iz koje će u nekom narednom periodu izaći malo drugačiji video, nego što smo navikli”, obećava Radović.

Bonus video: