Svaka moja pjesma je jedna mala, dvosmislena i duhovita priča

Jelena Petošević aka Lady Jelena priča o numeri “Dole u mraku”, koja je zahvaljujući seriji “Močvara” oduševila publiku i najavljuje povratak na scenu

6259 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kada se prije devet godina pojavila na sceni, Jelena Petošević, publici poznatija kao Lady Jelena, singlom “Nikola” očarala je publiku. Zatim su uslijedile numere “Slatka mala”, pa “Želim da ti otkrijem čarobnu baštu”, “Watermelon Love”.

Nakon uspješnog prvog albuma, Jelena se povukla sa muzičke scene. Pojavljivanjem triler serije “Močvara” Jelena je opet došla u žižu javnosti i to zahvaljujući odjavnoj špici. Komentari gledalaca na društvenim mrežama ukazuju na to da im se, pored priče i dobre glume, svidjela i muzika, pa su na zahtjev publike autori serije na Youtube kanal okačili pjesmu “Dole u mraku” koju izvodi Petošević.

Tekst je napisala scenaristkinja serije Milena Marković, dok je kompozitor Vojislav Aralica.

Na zadovoljstvo publike koja voli Jelenine pjesme, Petošević je nedavno objavila i singl “Mala Danka” za koji kaže da govori o njenoj “viziji prezaštićene djevojčice”, a upravo je ova numera najava njenog drugog albuma. O aktuelnim singlovima, pauzi, ali i povratku na scenu Jelena Petošević priča u razgovoru za Vijesti...

Krimi serija “Močvara” već neko vrijeme se emituje, a mnoge je iznenadilo to što pjesmu iz odjavne špice pjevate Vi. S obzirom na to da je autorka teksta scenaristkinja, a muzike, proslavljeni srpski muzičar Voja Aralica, kako je došlo do toga da “Dole u mraku” baš Vi otpjevate?

Sa Vojom sam prije nekoliko mjeseci završila album. Počeli smo saradnju još prije sedam godina, ali ga nismo tada završili. Kada mu se javila Milena Marković sa idejom za pjesmu, on me je pozvao da probam, a meni je jako imponovalo što je tekst pisala Milena i nekako je sve leglo zajedno.

Od prve epizode serije, numera koju ste otpjevali zainteresovala je publiku. Jeste li se i sami nadali da će ova pjesma tako brzo osvojiti publiku? Kako ste Vi reagovali prvi put kad ste je čuli?

Kada smo snimili pjesmu, nisam bila sigurna da će izabrati tu verziju, prolazilo je vrijeme, korona, i ja sam već zaboravila na nju. Voja mi se samo jedan dan javio da mi kaže da pjesma postaje hit i da će se vrtjeti na radiju čim puste seriju. Nadala sam se tome i vjerovala da je baš pogodila atmosferu i ako nisam ništa znala o seriji, sem da je malo mračna. Prisvojila sam je, i jako sam zadovoljna što sam imala neku saradnju sa Milenom iako je nisam još upoznala.

Tema serije veoma je mračna, jeste li pratili dosadašnje epizode i kako Vam se ista dopada?

Kao klinka sam imala kapaciteta da gledam horor i triler filmove, ali nešto mi se desilo od kada sam postala mama, i sada mi jako teško padaju te teme. Ipak, i pored toga što nemam TV u kući, pogledaću seriju kada budem imala malo više vremena.

Vi ste autor pjesama koje ste radili do sad. Biste li voljeli da se možda okušate kao autor muzike za neki film ili seriju?

To prizivam već godinama. Ovo je bio, možda, prvi korak, nadam se.

Hitovima “Nikola” i “Slatka mala” još kad ste se pojavili, prije devet godina, vrlo brzo ste osvojili publiku. Međutim, već neko vrijeme niste diskografski aktivni. Šta je razlog zbog čega ste riješili da “napravite pauzu”?

Prije sedam godina sam postala mama, preselila se u Pariz, pa nazad u Brisel, ali ipak sam na kraju odabrala Beograd uz želju da opet pokrenem muzički dio mog života. To sam i uradila.

Imate prepoznatljiv muzički izraz. Da li je upravo zbog toga što ste drugačiji bilo lakše da steknete publiku? Kako biste Vi opisali svoj muzički stil s obzirom da u vašim pjesmama ima kombinacije više žanrova?

Tek nakon snimanja albuma shvatam da imam svoj muzički izraz. Do tada sam se samo zezala i nisam nikada prepoznavala neki pravac. Mislim da i dalje vjerujem da nemam granice što se tiče žanra iako to sve spada u pop muziku. Svaka moja pjesma je jedna mala, često dvosmislena, i duhovita priča.

Hoće li Vas uspjeh numere “Dole u mraku” podstaći da se malo više posvetite muzičkoj karijeri i vratite na scenu, da budete diskografski aktivniji?

To je odlično pitanje, i bas sam željela da kažem kako mi je sasvim slučajno ta pjesma otvorila neka vrata prije nego što izađe album, koji je najavljen za 5. novembar. Prije dva mjeseca sam izdala singl “Mala Danka”, a sljedeće nedjelje izlazi pjesma “Svrati kod mene”, za sve one koji su voljeli Nikolu.

Inspiriše je život u Beogradu

Odrasli ste u inostranstvu, govorite nekoliko jezika, pa ste svojevremeno pjevali i na engleskom. Jeste li razmišljali o tome da napravite inostranu karijeru?

Jesam, puno puta sam se zatekla kako razmišljam o toj nekoj karijeri i nikada mi ništa nije bilo jasno. Ni ovdje u Srbiji mi nije jasno, da li sam 100% ovdje ili sam na pola, da li treba da se opredijelim za jednu ili drugu stranu, ili ipak to sve prolazi i ovako. Mene inspiriše život u Beogradu, smisao za humor mi je jako važan, a teško ga je pronaći takvog među strancima. Voljela bih da pjesme na engleskom koje su na albumu zažive i negdje preko i daleko. Nije nemoguće. Ali sam se trenutno mnogo više posvetila našem tržištu, tako da jedno po jedno.

Bonus video: