“Dubioza kolektiv” predstavio novu kompoziciju: „Buranija” obilježila drugu epizodu

Tokom ovonedjeljnog “Quarantine Showa” bend “Dubioza kolektiv” predstavio novu kompoziciju

2959 pregleda 1 komentar(a)
Dubioza kolektiv, Foto: Screenshot
Dubioza kolektiv, Foto: Screenshot

Kao što su i najavili, članovi “Dubioze kolektiv” nastavili su zabavljati javnost svojim projektom “Quarantine Show”, a preksinoć su velikom broju fanova koji su pratili novu sezonu predstavili novu pjesmu.

Numera “Buranija”, poput većine njihovih pjesama nosi simbolični tekst. “Svijet se okrenuo naopačke, život je ciganija. Svi smo izvrnuti naopačke, sitna smo buranija”, dio je iz nove numere “Dubioza kolektiva”.

Nakon što su predstavili novog člana benda, a to je robot Robi Megabajt, svirali su, pjevali te su se u drugoj epizodi druge sezone, između ostalog, osvrnuli i na legalizaciju marihuane.

“Podržavate li legalizaciju lakih droga, da ili ne, napišite u komentarima”, obratili su se članovi “Dubioze” fanovima.

U drugoj sezoni predstavili su se kao Robotska demokratska partija, s obzirom na to da je predizborna kampanja u toku, kazavši da u politici važi pravilo: “Bujrum ko donosi glasove, a svi ostali van”.

U svom šowu ugostili su Bila Goulda iz legendarnog benda “Faith No More” i sa njim odsvirali čuveni hit sastava “Bee Gees” - “Stayin’ Alive”.

“Amerikanci investiraju u rakiju, a u Bosni i Hercegovini prave robote, nemamo više nade za ovu planetu”, našalili su se članovi benda.

Nakon toga, obratio se i novi član benda, robot.

“Apelujem na sve vlade svijeta ako ima neko da mi da državljanstvo, volio bih postati Slovenac. U BiH traže hiljadu dokumenata i papira, šta će mi bosanskohercegovačko državljanstvo, ovdje ni migranti ne žele da ostanu”, poručio je robot Robi Megabajt.

Bonus video: