ORGANIZATORI OBRADOVALI LJUBITELJE

Heroji tehno pokreta 12. jula na „Egzitu“

Najveći tehno par svih vremena Adam Bejer i Ida Engberg vraća se na jednu od omiljenih pozornica, a ovo će im biti prvi put da nastupe zajedno na ovim prostorima
2 komentar(a)
Exit 2018, Egzit 2018, Foto: Exit Festival
Exit 2018, Egzit 2018, Foto: Exit Festival
Ažurirano: 11.01.2018. 20:22h

Pionir i lider globalnog tehno pokreta Riči Hotin, planetarno najmoćniji par u ovom žanru Adam Bejer i Ida Engberg, apsolutni simbol berlinske tehno scene Ben Klok, zvijezda u usponu Ameli Lens i zvanično najzapaženiji tehno talenat Anastasija Kristensen nastupiće 12. jula u „Dens areni“ u okviru programa festivala „Egzit“, najavili su danas iz organizacije festivala.

Nakon što je širom svijeta predstavio svoj novi koncept „Klouz“ (Close), premijerno izveden na „Egzitu“ 2016. godine, Riči Hotin, jednako čuven i kao Plastikman, ovog puta na „MTS Dans arenu“ se vraća u jutarnjem terminu i to da je lično zatvori, piše Tanjug.

U nedavnom intervjuu, Riči je najavio da će napraviti pauzu od nastupa, kako bi do juna dodatno razvio koncept „Klouz“, koji je dobio nagradu za najbolji nastup uživo, na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada za di-džejeve na Ibici (Ibiza DJ Awards 2017).

Na jednu od svojih omiljenih pozornica vraća se i najveći tehno par svih vremena Adam Bejer i Ida Engberg, kojima će ovo biti prvi put da nastupe zajedno na ovim prostorima.

Ovo je jedan od izuzetno rijetkih nastupa koje čuvaju samo za izuzetne događaje kakvi su „Koačela“, „Avejkening“ ili oboma veoma blizak „Egzit“. Sa troje djece i dvije ogromne karijere, nakon nedavnog vjenčanja, svjetski mediji su ih proglasili za „prvu tehno familiju“, a svi su pisali o njihovom odlasku poslije venčanja pravo na podijum najpoznatijeg svjetskog kluba, berlinskog „Berghajna“.

A upravo najveći simbol i vodeći heroj ovog tehno hrama dočekaće ih u „Areni“. Nakon što je izveo svoj spektakularni šou „Foton“ (Photon) na nekoliko odabranih lokacija, Ben Klok stiže u „Arenu“ u trenutku kad je najostvareniji.

Od njegovog prethodnog gostovanja u „Areni“, dobio je i nagradu za "Essential Mix of the Year", te nastupao kao glavna zvijezda vrtoglavog broja festivala čiji broj nastavlja da raste i u 2018. godini.

Ipak, ako neko može da napiše gotovo filmsku priču o usponu, to je nesumnjivo unikatna Ameli Lens.

Belgijsku klupsku heroinu i Riči Hotin i Adam Bejer proglasili su kao budućnost tehna, a koliko je tražena na svjetskoj sceni najbolje govori podatak da je samo u oktobru upisala 27 letova, čak tri seta na ADE2017, isto toliko u novogodišnjoj noći i potpuno rasprodate nastupe širom Evrope, ali i u Australiji i Novom Zelandu, dok je godinu završila sa čak četiri hita u Top 20 tehno izdanja na „Bitportu“.

Do prije samo godinu dana bila je relativno anonimna, a danas je glavna zvijezda najvećih festivala, te rezident popularnog kluba „Lavirint“ gdje brusi svoju vještinu za miks pultom u setovima „ol najt long“.

Kroz veoma sličnu situaciju trenutno prolazi i rusko-danska zvijezda u meteorskom usponu Anastasija Kristensen, koja je već proglašena zvanično za najveći di-džej talenat od strane časopisa Miksmag.

Preporučujemo za Vas