Plan je ostati živ i uživati u svakom danu

“Osim toga, u našim godinama... Ne znam. Nisam čuo za bilo kakve planove, ali siguran sam da se nešto radi. Prvo da prođem ovu godinu, pa ćemo vidjeti kako ćemo se nositi sa narednom. Jer mislim da trenutno ima većih izazova od organizacije proslave rođendana Rolling Stonesa. Mada mi je zaista drago što smo svi još uvijek ovdje, nastaviću dalje koliko god budem mogao”, dodao je slavni roker

4191 pregleda 34 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Legendarni Rolling Stones na ivici su ulaska u sedmu deceniju postojanja i ne pokazuju znake posustajanja. Mada će svoj 60. rođendan proslaviti tek 2022, magazin “GQ” je već požurio da ih ispita o tome kakvi su im planovi i na koji način će obilježiti ovo istorijsko dostignuće. To su pitali onoga od kojeg se, zbog životnih navika, najmanje očekivalo da doživi taj rođendan.

“Plan je ostati živ”, odgovorio je gitarista Kit Ričards, hodajući mit koji je posljednjih godina svojim ponašanjem najviše od svih članova grupe punio novinske stupce.

“Osim toga, u našim godinama... Ne znam. Nisam čuo za bilo kakve planove, ali siguran sam da se nešto radi. Prvo da prođem ovu godinu, pa ćemo vidjeti kako ćemo se nositi sa narednom. Jer mislim da trenutno ima većih izazova od organizacije proslave rođendana Rolling Stonesa. Mada mi je zaista drago što smo svi još uvijek ovdje, nastaviću dalje koliko god budem mogao”, dodao je slavni roker.

Ričards je potvrdio i navode da su Stonesi radili na novom albumu, za koji je kazao da je bio “na pola put prije nego što je ovo sra*je eksplodiralo”, aludirajući na globalnu pandemiju koronavirusa.

“Trudio sam se da napredujem u nekoliko stvari, ali nažalost ne može se puno toga učiniti u ovoj situaciji, ostaje nam da čekamo vakcinu”, rekao je gitarista. Muzičar za kojeg se mnogi šale da će nas nadživjeti sve kad je već preživio do sad osvrnuo se u intervjuu i na svoju smrtnost istakavši kako je za njega sada svaki novi dan užitak.

“Mislim, ne želim da prkosim ničijim predviđanjima i stvarno me ne zanimaju. Umrijeću kad umrem”, dodao je muzičar pozivajući na ankete koje ga već decenijama svrstavaju na vrh liste poznatih ličnosti od kojih se očekuje da uskoro preminu.

I pored haotične situacije sa koronavirusom, kultni Stonesi su ostali diskografski aktivni, pa je njihov album “Goats Head Soup” iz 1973, koji je u kolektivnoj svijesti ostao upamćen po jednom od najvećih hitova benda, baladi “Angie” iz pera upravo Kita Ričardsa, doživio deluks reizdanje u septembru. Na njemu su se našle i tri do tad neobjavljene pjesme, među kojima je i “Scarlet”, numera na kojoj je gitaru odsvirala još jedna legenda rokenrola, osnivač grupe Led Zeppelin Džimi Pejdž. Muzičko izdanje izašlo je uz ekskluzivnu knjigu od 100 stranica koja sadrži fotografije i eseje o Stonesima.

Britanski rokeri takođe su u aprilu objavili pjesmu “Living in a Ghost Town”, njihovu prvu autorsku numeru nakon osam godina, koja je trebalo da tada najavi njihovu turneju “No Filter”, ali je koronavirus imao drugačije planove.

Bonus video: