Drugo veče festivala “Dani gitare” odloženo zbog bolesti učesnika

Iako je planirano da gitarski duo “Duende” koji čine Ivana Cikić i Aleksandra Vujačić otvore drugo veče koje je trebalo da bude održano večeras, zbog bolesti su morale da odustanu, pa je samo najavljen koncert gitariste Marka Prentića sa gostima

5900 pregleda 1 komentar(a)
Plakat manifestacije, Foto: Promo
Plakat manifestacije, Foto: Promo

Festival “Dani gitare u Podgorici” počeo je sinoć koncertom Clazz kvinteta koji čine gitaristkinja Bojana Brajović, pijanistkinja Milanka Nikčević, kontrabasista Slaven Turusković, perkusionista Predrag Lazović i flautista Boris Nikčević, dok će publika ostati uskraćena za drugo veče.

Iako je planirano da gitarski duo “Duende” koji čine Ivana Cikić i Aleksandra Vujačić otvore drugo veče koje je trebalo da bude održano večeras, zbog bolesti su morale da odustanu, pa je samo najavljen koncert gitariste Marka Prentića sa gostima.

Međutim, dan pred nastup Prentić je testiran na koronu, a kako mu je test pozitivan, morao je i on da odloži učešće.

“Dugo smo zbog korone odlagali održavanje festivala “Dani gitare u Podgorici”. Festival je trebalo da bude održan u martu, zatim je pomjeren za maj, pa na kraju za novembar. Ipak smo otvorili festival sjajnim programom kvinteta Clazz. Međutim, programi koji su predviđeni za drugi, ujedno i završni dan festivala, morali su se pomjeriti za neki drugi termin. Razlog za to je što su neki od članova ansambla pozitivni na koronu. Od zdravstvene situacije zavisiće da li ćemo preostale programe organizovati u decembru ili u toku sljedeće godine”, potvrdio je organizator Dana gitare u Podgorici, Srđan Bulatović.

Bonus video: