Belada: Dala sam pjesmi vremena da sazri

Ideja joj je bila da ovim spotom predstavi svoje viđenje bogatstva naše zemlje koje smatra da se ogleda u bogatstvu različitih kultura

9349 pregleda 130 reakcija 5 komentar(a)
Belada, Foto: Printscreen
Belada, Foto: Printscreen

Umjetnica Dušanka Belada objavila je pjesmu "Uspavanka" koja je nastala kao plod saradnje i prijateljstva sa pjesnikinjom Majom Perfiljevom.

"Pjesma je napisana '80ih godina i objavljena u jednoj od Majinih zbirki poezije. Nakon što sam je pročitala, uz njeno odobrenje i podršku komponovala sam muziku. Pjesmu sam objavila 2018. godine u okviru svog albuma prvijenca, međutim, osjećajući njen snažan potencijal, dala sam joj vrijeme da sazri i čekala sam pravi trenutak kada ću moći da je na adekvatan način vizuelno predstavim", kazala je Belada.

Spot je sniman tokom ljeta, u svim opštinama u Crnoj Gori. U svakom gradu snimane su arhitektonske, kulturne i istorijske znamenitosti i prepoznatljiva urbana jezgra, kao i ljude različitih starosnih dobi.

Kako kaže, ideja joj je bila da ovim spotom predstavi svoje viđenje bogatstva naše zemlje koje smatra da se ogleda u bogatstvu različitih kultura.

"I u ljudima - onim jednostavnim ljudima, toplim, u onima koji njeguju svoje vrijednosti ,koji poštuju tuđe, koji vole, koji su dostojanstveni. Takođe, poseban akcenat ove "Uspavanke", stavljen je na one najmlađe - za koje i gradimo ovaj svijet. Imam želju da svaki građanin naše zemlje, gledajući ovaj spot, makar na pet minuta osjeti pripadnost i zajedništvo", zaključuje Belada.

Bonus video: