Ne gledam na muziku kao na posao, ona je moja ljubav

Muzičarka Franka Batelić prvi put u karijeri obradila inostrani hit, a aktuelna situacija je natjerala da osmisli nove načine rada i približavanja publici

4197 pregleda 0 komentar(a)
Franka Batelić, Foto: Promo/Petar Krajačić Vilović
Franka Batelić, Foto: Promo/Petar Krajačić Vilović

Hrvatska pjevačica Franka Batelić pored velikog broja hitova i učešća na Eurosongu 2018. godine riješila je da se okuša i pjevajući covere. Nedavno je snimila obradu svjetskog hita “Watermelon sugar”, koji u originalnoj verziji pjeva nekadašnji vokal benda “One direction”, a o tome kako je prihvaćena njena verzija kaže:

“Meni se ideja o obradi nekog svjetskog hita vrti u glavi još od početka ljeta, otkada su svi muzičari bili primorani da budu i rade od kuće. Razgovarala sam sa svojim menadžerom Sinišom Bevandom o toj ideji, on se samo nasmijao jer su u isto to vrijeme Saša Maček i on razrađivali tu ideju kako bi me iznenadili! Tako je zapravo ideja vrlo brzo krenula u stvarnost, jer se sve sjajno poklopilo”, priča za hrvatske medije Batelić.

“Saša nam je puno pomogao organizacijski, pa smo skupili sjajnu ekipu svjetski poznatih i priznatih muzičara. Veoma sam srećna, ponosna i počastvovana jer su na obradi sa mnom radili basista Dejvid Parks, koji sarađuje sa Džastinom Biberom i Džejsonom Derulom, klavijaturista “Brockett Parsons”, koji je sarađivao i sa P. Didijem, a trenutno svira sa Lejdi Gagom. Zatim je tu trubač Majk Kordone, gitaristi Džordž Kolins i Saša Maček, saksofonista Džošua Kovačević. Posebno mi je drago da se publici jako svidjela obrada, što pokazuju brojke gledanosti na mom kanalu na YouTubeu”, pohvalila se Franka.

Kao i mnoge druge muzičare, aktuelna pandemija virusa korona uticala je i na njenu karijeru, pa već mjesecima nije imala nastupe, a poremetila joj je i brojne planove.

“Nisam mogla ni da pomislim da će sve što nam je do sada bilo normalno, prirodno i svakodnevno tako brzo postati luksuz. Moj tim i ja smo imali, a vjerujem i mnogi drugi kolege muzičari, gomilu ideja i planova, a koji su nam propali brzinom svjetlosti. Najviše mi je žao što mi je baš ova godina krenula sjajno s koncertima i početkom godine počeli smo da radimo na velikom zagrebačkom koncertu, no eto, sve će morati da sačeka na neka bolja vremena. Sada smo primorani da osmislimo nove načine rada i približavanja publici, najviše online. Ali vjerujem da ne treba stati, već nastaviti da radimo. Zato smo već u gomili planova za rad na online platformama kako bismo poklonili publici pozitivu i muziku koje su svima danas jako potrebne”, smatra ona.

Ne krije da jedva čeka da ponovo zapjeva uživo pred publikom.

“Neopisivo mi nedostaju koncerti. Svaki dan kada otvorim Instagram, poželim da vrištim svojim fanovima koliko mi nedostaju na koncertima. Taj osjećaj zajedništva, dobre energije, uf, neopisivo je to. Kada staneš na pozornicu, a publika s tobom uglas pjeva - to zajedništvo je moja hrana”, otkriva muzičarka koja je početkom ove godine postala majka.

Vrlo brzo se vratila svom poslu, no aktuelna pandemija je sve usporila.

“Ništa nije teško kada je to ono što voliš i želiš. Ne gledam na muziku kao na posao, ona je moja ljubav i mislim da je bilo prirodno da joj se vratim tako brzo”, zaključuje Batelić.

Bonus video: