Prirodni surogat sreće i sjete

Numera “Dobri se zaborave” novi je singl grupe Pavel kojim najavljuju peti studijski album “Ennui”

3578 pregleda 0 komentar(a)
Grupa Pavel, Foto: Promo
Grupa Pavel, Foto: Promo

Hrvatska grupa “Pavel” početkom godine objavila je baladu “Ne daj na nas” sa kojom su učestvovali na Zagrebačkom festivalu. Upravo u ovoj numeri gost im je bio Tedi Spalato, a tokom ljeta pustili su u etar “Bijela jedra”, još jednu numeru iz pera Aljoše Šerića.

Za kasnu jesen pripremili su nam, kako kaže Aljoša, prirodni surogat sreće i sjete za ples i plač pod nazivom “Dobri se zaborave”.

I kad pomislimo kako smo do sad sve čuli, Pavel nas svakim novim singlom podsjeti koliko je njihova muzička riznica bogata, jedinstvena i nepredvidiva. Spot za novi singl snimljen je u okolini Zagreba, a riječi pretočene u sliku pod rediteljskom palicom Radislava Jovanova Gonza zajedno donose dašak gipsy zvuka i atmosfere.

“Htio sam napisati čisti tex mex, ali je moje slavenstvo refleksno provalilo u pjesmu i dobili smo nekakav balkanski tex mex, prirodni surogat sreće i sjete - iznenađujuće funkcioniše. Moram i posebno pohvaliti bend koji je maestralno odsvirao zahtjevnu pjesmu i Antonija Gečeka koji se pridružio na trubi našem Stipi Mađoru. Gonzo je napravio sjajan spot, onako ciganski malo, ima blata i vatre. Plešite i plačite, zdravo je”, poručio je Šerić povodom novog singla kojim ujedno najavljuju i svoje peto studijsko izdanje koje će biti objavljeno u decembru ove godine.

“Album će se zvati ‘Ennui’, lijepa francuska riječ koja označava melanholiju, zamor od svijeta. I ‘Weltschmerz’ je bio u igri kao naziv, ali teška je ta riječ, opterećuje. ‘Ennui’ je taman dovoljno i pretenciozna i lagana, fino klizi niz jezik, pa je i nevažno što ljudi ne znaju što zapravo znači. Fantastičnu naslovnicu za album napravio je Filip Gržinčić, jedva čekam da izađe, decembar je blizu, radujemo se”, poručuje Šerić.

Muziku i tekst potpisuje Aljoša, a u bogato raspisanom aranžmanu mu se, kao i na prošlom singlu, pridružio Jere Šešelja koji ujedno potpisuje produkciju, miks i master.

Bonus video: