Bend “Irish Stew of Sindidun” objavio spot za numeru “Away”

Riješili da ekranizuje aktuelni singl, u kadrovima se pojavljuje crnogorska glumica Jovana Tomičić

3846 pregleda 0 komentar(a)
Irish Stew, Foto: Vukašin Stanojević
Irish Stew, Foto: Vukašin Stanojević

Bend “Irish Stew of Sindidun” objavio je spot za aktuelni singl, numeru “Away”, koja je zvanično objavljena još krajem prošle godine.

Poslije više nego uspješne koncertne sezone početkom godine u okviru turneje “Novih 15 godina” i velikih planova za njen nastavak, srpski “Irci” bili su zaustavljeni pandemijom i dijele sudbinu većine ljudi iz svijeta kulture. “Cio svijet je stao, ovaj spot je trebalo da se pojavi još na proljeće ali desilo se to što se desilo” kaže Bojan Petrović i dodaje da je bendu drago što su ipak zaokružili ovu priču, poslije toliko vremena:

„Iz objektivnih razloga pjesma ‘Away’, koja je izašla kao radijski singl, nije stigla da se na pravi način ‘zavrti’ i zaživi među publikom. Mislili smo da će sve ovo trajati kraće, ali evo i dalje nema naznaka kada ćemo moći da se ponovo popnemo na binu. To nam najviše nedostaje, mada iskreno, prija i odmor”, poručuju iz benda.

U realizaciji spota učestvovala je isključivo ženska ekipa. Scenario i režiju potpisuje naša mlada rediteljka Maša Šarović, direktor fotografije je Ana Melentijević, a u glavnoj ulozi pojavljuje se crnogorska glumica Jovana Tomičić.

“Devojke su bile sjajne, jako dobro organizovane, jedno stvarno novo i lijepo iskustvo. Dobar dio spota smo snimali prije mjesec dana u šumi na Kosmaju, bilo je potpuno sablasno u mrklom mraku jer smo imali dogovor da na setu budemo već u pet ujutru kako bismo uhvatili prve zrake svjetlosti”, prisjeća se ekipa benda.

“Smrzli smo se, ali nam je bilo drago i važno da smo se okupili da radimo nešto kreativno i konkretno”, dodaju.

Bendu “Irish Stew of Sindidun”, kao i svima, jako nedostaju koncerti, ali su iskoristili posljednjih nekoliko mjeseci da rade i na novim pjesmama.

“Pored nekoliko ideja imamo spreman novi singl, studijski završen i čekamo prvi pogodan trenutak da ga objavimo, nadamo se uskoro” zaključuju iz benda.

Bonus video: