U planu album i koncerti u stilu pozorišta

“Prethodna pjesma sa Amonteom ‘Zbog razloga ličnih’ je nastala vrlo spontano, kroz igru i improvizaciju. To nas je inspirisalo da odmah nastavimo da radimo, da sličan stil uzdignemo na sljedeći nivo. I mislim da smo uspjeli… Napredovali smo u kvalitetu zvuka, video produkciji, stepenu samostalnosti. A sve sa budžetom od nula eura”, iskren je Sto1k

3084 pregleda 131 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Dragiša Boca
Foto: Dragiša Boca

Prije godinu i po hercegnovski producent Dragiša Boca Sto1k najavio je muzičku revoluciju na crnogorskoj sceni svojom unikatnom kombinacijom modernih žanrova iz Amerike i Britanije, kao što su (t)rep, dabstep, dril, grajm, te saradnjama sa muzičarima kao što su džez pjevačica Iva Kostić, njena koleginica Katarina Bogićević, reperi Amonte i Remety Beat.

Svoj “topljanski rep-step” Sto1k dozira kroz singlove koje objavljuje na svakih par mjeseci, a sad je došlo vrijeme za novi pod nazivom “Muk”. Ova pjesma, na kojoj je ponovo sarađivao sa Mihajlom Zdravkovim Amonteom, takođe je ekranizovana, a video koji potpisuje Milica Boca se može pogledati na YouTube servisu.

“Prethodna pjesma sa Amonteom ‘Zbog razloga ličnih’ je nastala vrlo spontano, kroz igru i improvizaciju. To nas je inspirisalo da odmah nastavimo da radimo, da sličan stil uzdignemo na sljedeći nivo. I mislim da smo uspjeli… Napredovali smo u kvalitetu zvuka, video produkciji, stepenu samostalnosti. A sve sa budžetom od nula eura”, iskren je Sto1k.

Novu numeru opisao je kao “nastavak sage autentičnog topljanskog hibridnog repa”, mada kaže da je u pitanju šala, ali u svakoj šali ima bar zrno istine. “Obojica smo odrasli na Toploj, naselju u Novom. Trep zato što je bit stilski moderan, a hibridni zato što je mješavina raznih uticaja. Iako sam muzički prvenstveno metalac, kada sam prvi put čuo dabstep bio sam omađijan i inspirisan i uživam u dizajnu zvuka. ‘Masni’ bitovi me inspirušu, mnogo volim recimo grupu Dope DOD. Mislim da se možemo pohvaliti autentičnim zvukom, jer na domaćoj sceni nisam čuo ništa slično”, istakao je Boca. Na pitanje zašto voli da sarađuje sa Amonteom odgovara da su prijatelji od djetinjstva i da su nekad imali i bend zajedno, pa prirodno uživaju u zajedničkom radu i planiraju EP izdanje.

“Želimo da ubrzamo proces pisanja i izbacivanja pjesama. Dodaćemo gitare i nastaviti da eksperimentišemo. Mi smo odrasli uz nu metal bendove kao KoRn, Limp Bizkit, Slipknot... Mješavina hip hopa i metala je nešto posebno”, ukazuje on što se dalje može očekivati iz njegove “kuhinje”. Osim toga, planira nastavak saradnje i sa Remety Beatom sa kojim je ljetos objavio pjesmu “Herceg Novi te zove”.

Dragiša Boca
foto: Dragiša Boca

“On ima rep sastav Katedra za beton i već dugo vremena radimo na tome da njihove pjesme pretvorimo u bendovske. Uskoro ćemo predstaviti prvi video za pjesmu ‘Lezi lebe’. To je dosta opušteniji zvuk, ali inkorporira sedmožičane gitare i ima kontrolisanu dozu težine i uzbudljivosti i biće vrlo zanimljivo”, uvjeren je on.

Pričajući o godinu na izmaku, Sto1k ju je opisao kao “bizarnu u najmanju ruku”, ali kaže da je izvukao maksimum iz datih uslova.

“Ja sam introvert po prirodi i uglavnom gledam da pobjegnem od ljudi, pa sam mislio da ću biti baš produktivan, međutim brzo me stigla depresija i shvatio sam koliko mi je bitan ljudski kontakt i druženje... Koliko god da volite samoću, izgleda da su nam prijatelji i ‘protraćeno vrijeme na kafama’ izuzetno bitni, pogotovo za stvaralaštvo. Spoznajom toga sam malo korigovao svoje navike. Sjajno je što sam proveo mnogo vremena sam sa sobom i gitarom, istraživao, upoznavao sebe i svoj glas. Pripremam bar EP, ako ne i album za sljedeće ljeto, na kojem ću kombinovati žanrove, od metala i bluza do trepa i dabstepa, a pripremam i koncerte koji će biti poput pozorišnih predstava”, najavio je on.

Bonus video: