Uživo: "Afera Nova godina"

Višesatni zabavni program mlade ekipe iz Podgorice počinje večeras u 20 časova, uživo preko njihovog Jutjub kanala i Fejsbuk stranice. Ističu da pripremaju nešto što do sada niko u regionu nije radio

6005 pregleda 24 reakcija 0 komentar(a)
Afera Nova godina, Foto: Platform081
Afera Nova godina, Foto: Platform081

Godina koju ispraćamo uslovila je i da drugačije nego što su mnogi navikli dočekamo ponoć 31. decembra, bez žurki i svečanih dočeka u ugostiteljskim objektima, bez organizovanih dočeka na trgovima nekih crnogorskih gradova, uz mjere i ograničenja i kada je u pitanju privatni smještaj.

No, stiže "Afera Nova godina"! Mlada ekipa umjetnika, kreativaca i entuzijasta okupljena oko ideje Platform081, možda i po prvi put u Crnoj Gori, organizuje svoj novogodišnji program, uživo večeras od 20 časova, onlajn putem Jutjub kanala Platform081 i njihove Fejsbuk stranice.

Afera Nova godina
foto: Platform081

"Zbog epidemiološke situacije publika će višesatni zabavni program moći da prati putem prenosa uživo preko linka na YouTube kanalu i Facebook stranici organizacije Platform081, što do sada niko u regionu nije radio! Koncept programa zasnovan je na aktuelnim temama, kako edukativnog a umjetničkog, tako duhovitog i zabavnog karaktera. Ideja sadržaja za osnov uzima karakter našeg mentaliteta, baveći se ozbiljnim i modernim problemima i situacijama na komičan način", najavljuju iz Platforme, a na njihovim društvenim mrežama se već mogu naslutiti gosti koji će zasigurno donijeti pravi spektakl publici.

"Je li ikome jasna godina koja je za nama? Sumiramo utiske ove prelude godine - 31.12. uživo na našem YouTube kanalu, a biće i sjajne muzike", poručuje ekipa, a potvrde da će Novu godinu dočekati uz njih stigle su i od kompozitora i člana grupe "Perper" i člana grupe "The Books of Knjige", dramaturga Aleksandra Radunovića Popaja, kao i od Dragana Šomija Roganovića, podgoričke legende - kako ga mnogi znaju.

"Pouzdani izvor" tvrdi da će onlajn doček Nove godine na Platformi okupiti i neke od najpoznatijih/najprisutnijih onlajn ličnosti i administratora stranica u Crnoj Gori.

"U toku večeri će se raznim izazovima, maštovitim rebusima i pitalicama, i kroz zanimljivu multimedijalnu komunikaciju, ujedno omogućiti i međusobna interakcija i interakcija sa učesnicima našeg događaja, uprkos tome što se Nova godina prvi put proslavlja bez većih okupljanja. Direktnim uključenjima gledalaca putem društvenih i mobilnih mreža 'Afera Nova godina' će se potruditi da i pored situacije u kojoj se svi nalazimo osjetimo duh zajedništva. Višesatni zabavni program je podijeljen u nekoliko segmenata koji će se međusobno preplitati, i to kroz: performans, talk-show, skečevi.. Svojim učešćem program su podržale i brojne javne ličnosti sa crnogorske scene", ističu organizatori.

Za muzički dio programa zadužen je bend Kuhinjazz koji čine: Enes Tahirović, Slaven Ljuljić, Martin Đorđević, Dejan Ljujić i Stefan Pavićević, a nastupiće i Sanja Raičković, Maša Vujadinović i Sara Jovović, otkrivaju oni.

Platform081 je multimedijalna platforma koja se bavi osmišljavanjem i realizacijom raznovrsnih događaja iz oblasti umjetnosti i kulture, a oformili su je: Tajana Nedić, Matija Racković, Matija Mitrović i Oliver Senić.

U godini u kojoj je sve bilo pod mjerama opreza, a kulturni i zabavni događaji uglavnom na pauzi, oni nude mjesto susreta - provoda, umjetnosti, edukacije i rade na stvaranju novih kreativnih industrija.

Do sada su za Platform081 nastupali AudioStorm na krovu KICa Budo Tomović, Artem Brovko u Barskoj marini, Necke na tvrđavi Mogren, Gilerz na Stadionu pod Goricom, Rudolf na Biogradskom jezeru, Džanum na jezeru Krupac, Vrpca kod Spomenika Partizanu borcu i mnogi drugi čiji se nastupi mogu vidjeti na YouTube kanalu Platform081.

Bonus video: