Ameli Lens i Nina Kravic u finalu programa

Nakon što su u okviru ovog programa 31. decembra emitovani neki od najboljih nastupa u istoriji glavne bine novosadskog festivala uz The Cure, The Prodigy, Dejvid Getin specijalni ponoćni set i mnoge druge, sada će publici širom svijeta premijerno biti predstavljene svjetske ekskluzive sa Dance Arene

4273 pregleda 0 komentar(a)
Ameli Lens, Foto: EXIT Festival
Ameli Lens, Foto: EXIT Festival

Svjetske premijere nezaboravnih setova tehno heroina Nine Kravic i Ameli Lens sa zatvaranja Dance Arene 2018. i 2019. godine na Exit festivalu, te VR žurka u saradnji sa jednim od vodećih njemačkih klubova “Bootshaus” uz nastup house DJ dua Andhim biće dio ekskluzivnog programa finala prazničnog specijala “EXIT TO 2021”, saopštili su organizatori.

Nakon što su u okviru ovog programa 31. decembra emitovani neki od najboljih nastupa u istoriji glavne bine novosadskog festivala uz The Cure, The Prodigy, Dejvid Getin specijalni ponoćni set i mnoge druge, sada će publici širom svijeta premijerno biti predstavljene svjetske ekskluzive sa Dance Arene.

Tako će u danas i sjutra na Exitovim Facebook i Youtube kanalima biti emitovani nikada ranije objavljeni legendarni nastupi kojima su dvije neprikosnovene ikone Exitove najveće elektronske bine zatvorile Dance Arenu 2018. i 2019. godine. U subotu 16. januara publika će imati priliku i da iskusi inovativnu novu formu VR žurki u kojoj će Exit u saradnji sa klubom “Bootshaus” i inovativnom platformom Sansar, donijeti virtuelni živi nastup house majstora Andhim.

Nakon što je godinu dana ranije zatvorila festival, te doprinijela tome da Exot za svoje izdanje iz 2017. godine dobije titulu najboljeg evropskog festivala, Nina Kravic se u julu 2018. vratila svojoj drugoj kući, kako voli da istakne, i još jednom dobila čast završnog seta. Snimak ovog izuzetnog nastupa prvi put će javno biti prikazan večeras u 20.21h i najaviti njen novi dolazak na Petrovaradinsku tvrđavu za veliku proslavu 20. rođendana EXIT festivala.

Nastup Ameli Lens na Dance Areni 2019. godine ostao je pored izuzetnog seta, upamćen i po tome kada je ova tehno diva, inspirisana zajedničkom istorijom grupe The Prodigy i Exita, na samom kraju pustila pjesmu “Firestarter”, u čast preminulog pjevača grupe Kita Flinta, što je izazvalo oduševljenje cijele publike. Zanimljivo je da je to ujedno i posljednja pjesma koja je do danas puštena u okviru Exit festivala. Svjetska premijera strima biće emitovana u sjutra veče u 20.21, dok će pomenuta VR žurka startovati u subotu u 18 časova.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena kao što su Dejvid Geta, DJ Snake, Pol Kalkbrener, Nina Kravic, Sheck Wes, Sepultura, Goblini i mnogi drugi.

Bonus video: