Zeković u Dnevnici: Sada ću morati i kod kuće da čistim

„Pošto sam izviđač i vikendima se sa klincima bavimo volonterskim radom, neće biti iznenađenje da uskoro ponovo zasučem rukave”
109 pregleda 5 komentar(a)
Mmčilo Zeković Zeko
Mmčilo Zeković Zeko
Ažurirano: 20.12.2017. 06:39h

Još jedna Dnevnica biće prikazana večeras na TV Vijesti, a njen junak biće basista grupe Perper i autor mnogih hitova Momčilo Zeković Zeko.

Kako kaže, emisiju je pratio i tokom prethodnih sezona godina, a pohvalio je i ekipu koja realizuje ovaj projekat.

“Zaista bio sam veoma zadovoljan što sam pozvan da učestvujem i što sam mogao svojim djelovanjem pomoći familiji koja je odabrana za ovu emisiju. Fantastično druženje u jednodnevnom odgovoru na sve zadatke koji su bili postavljeni pred mene je bilo veoma lijepo, ekipa kompletna je toliko dobra i uigrana, da nemam riječi. Uz takvu ekipu bilo je lako i prikupljati sredstva koja su bila potrebna za familiju Petrović, tako da za svoje iskustvo u Dnevnici mogu reći sve najbolje”, priča o utiscima sa snimanja Zeković.

On je tog dana obavljao različite poslove, uglavnom poljoprivrednog karaktera, a fizičke aktivnosti, kaže, nijesu mu teško pale.

“Stajanje na nogama zna da za malo deblje ljude poput mene bude malo problematično, ali savladao sam sve prepreke koje su postavljene ispred mene. Eto, mogu se pohvaliti da sam uradio sve što je bilo od ciljeva. Jesam li mogao biti bolji, jesam, ali naravno neki poslovi u kojima nemaš životno iskustvo znaju da budu naporniji iz razloga što nijesi vješt u njima. S druge strane, da je bilo teško fizički nije, uostalom i sami će gledaoci moći da primijete da nas po malo i paze tamo u Dnevnici”, priznao je Zeković.

Kad treba da pomognu porodicama, javne ličnosti koje su do sada učestvovale u emisiji spremne su da rade i najteže poslove, nauče ono što nijesu imale priliku da rade sa ciljem da prikupe što više novca. Zeković je u jednom od zadataka morao i da pokaže svoje umijeće u poslovima vezanim za higijenu, pa je kroz šalu prokomentarisao da će od sada morati i kod kuće da čisti.

Ipak, sagovornik Vijesti u razgovoru ističe da je ranije znao da na sličan način da svoj doprinos.

“Svi mi imamo trenutke kad se dešava da moramo čistiti. S obzirom na to da sam izviđač i da se vikendima sa klincima bavimo volonterskim radom, svi znaju da dosta često tamo zasučem rukave i radim za sve njih, tako da sigurno neće biti iznenađenje da to ponovim u skorijoj budućnosti”, kaže Zeković.

Muzičar je posebno ponosan na svoje sugrađane, koji su u tri cetinjska lokala skupljali novac kako bi pomogli humanoj misiji u kojoj je Zeković bio glavni akter.

“U tim lokalima nijesam radio, to su moji poznanici i drugari. Nisam mogao da stignem, čitavog dana smo bili odsutni, a trebalo je mnogo više vremena da bih stigao da odradim poslove i na Cetinju. Nakon svih onih djelova koje sam prošao na farmi jednoj, pa drugoj, pa u sušarama i u hotelu, nijesam stigao vremenski da izvozam taksi, kao ni da odradim sve što je trebalo u kafićima. Međutim, moram biti zadovoljan s obzirom na to da su ljudi koji znaju da ću ja kad god bude trebalo ulećeti kod njih u šank da pomognem, riješili da učestvuju u akciji, tako da se u tri lokala “Tag”, “KUD Njegoš” i “Gaeta” takođe skupljao novac za ovu akciju. U sva tri lokala su imali strpljenja i vremena da sa svojim stalnim mušterijama prikupe pomoć, a ona je u kompletnom zbiru značila dosta”, pohvalio se Zeković.

Bonus video: