Marovićev koncert rasprodat, organizator nestao sa novcem

Festival „BBD Nights“ u okviru kojeg je najavljen nastup Marovića trebalo je da bude održan od 13. februara do 19. marta

11591 pregleda 5 komentar(a)
Želi da se ovakvim prevarama "stane na put" : Bojan Marović, Foto: Filip Roganović
Želi da se ovakvim prevarama "stane na put" : Bojan Marović, Foto: Filip Roganović

Crnogorski muzičar Bojan Marović, ali i veliki broj njegovih fanova koji su kupili karte za “njegov nastup” koji je najavljen za 14. februar, prevareni su.

Festival „BBD Nights“ u okviru kojeg je najavljen nastup Marovića trebalo je da bude održan od 13. februara do 19. marta.

Kako se i publika zaželjela koncerata, karte za Marovićev nastup su rasprodate, a glavni organizator „BBD Nights“ festivala Saša Novaković, kako tvrdi pjevač, nestao je sa novcem od prodatih ulaznica.

Marović se putem društvenih mreža obratio fanovima i obavijestio ih da koncerta neće biti.

Pored crnogorskog pjevača najavljeni su, između ostalih i koncerti Marčela, Đusa, Balkanike, Slobodana Trkulje, Jovana Maljokovića, Vasila Hadžimanova.

Tokom tog perioda najavljeno je oko 20 koncertnih dana i 60 koncerata, “koji će zadovoljiti sve muzičke ukuse, od pop i rep muzike, preko etna i džeza, pa do koncerata klasične muzike i operskih arija”, a mjesto dešavanja je dvorana pozorišta „Madlenianum“ u Zemunu.

Kako su najavljivali organizatori ovo je trebalo da bude „poslije godinu dana pauze prvi pravi muzički festival sa publikom u Beogradu, koji će apsolutno poštovati sve aktuelne zdravstveno-bezbjednostne protokole“.

“Neke stvari ne razumijem, ali to je već moja stvar. Radovao sam se konačnom povratku na scenu, radovao sam se povratku ljudima, ali, eto, naiđe ovakav čovjek i sve nestane. Koncert je rasprodat, organizatori su bar tako rekli”, potvrdio je “Vijestima” Marović i dodao da je bez obzira na to što je novac zaršio kod Novakovića, želio da pjeva za svoju publiku.

“Htio sam da održim koncert, i pored svega, jer opet podvlačim, kada budem htio da sviram samo zbog novca sigurno ću prekinuti da se bavim muzikom.

Možda nekom je čudno, ali mene muzika zaokupljuje od 10. godine, i spasila me od ulice, od propalica, i šta sve ide. Moja porodica je ponosna na sve što sam postigao, muzika me pokreće i prva stvar koja mi je na umu, jesu ljudi koje ona okuplja oko sebe i povezuje”, dodaje Marović kome se ovakav vid prevare prvi put dešava u karijeri koju gradio već 20 godina.

“Ko što rekoh, htio sam da nastupim, ali nisam imao prava na to, jer ruke su nam vezane. Mi nismo vlasnici festivala i bez njega to nije moguće”, objasnio je zašto na kraju do druženja sa publikom nije došlo.

On se nada da će se ovakvim prevarama “stati na put”.

“Obećavam da ću biti prvi koji će, ako treba i ispred Madlenijanuma svirati. Mi smo samo muzičari, mi smo ljudi, i jednako smo prevareni kao i oni što su kupili ulaznice. Nije dosta bilo sa ovom koronom koja je uništila kako muziku, dikografiju i umjetnost uopšte, nego još i neku prevarant i lopov da se ušunja u živote i pokrade vas. I ljude koji su platili, tehničare, organizatore, i na kraju krajeva i nas muzičare”, naglašava Marović koji se nada da će podršku dobiti od kolega.

“Volio bih da kolege budu solidarne i da ovim putem čuju poruku i da se ujedine. Ovakvih stvari će biti sve više, a mi moramo biti zbijenih redova i imati jedinstven stav, glas i reakciju, jer, čast izuzecima, do sada sve to nijesmo imali”, iskren je on i dodaje:

“Još jednom želim ljudima da se izvinim, i da poručim da ću se boriti za svaki dinar koji su dali, i da ću svirati kad god i gdje god, da bi ovo jednom zauvijek prestalo”, zaključio je pjevač.

Bonus video: