Bend “Maneskin” trijumfovao na Sanremu

Vicešampionska pozicija pripala je Frančeski Mikjelin i Fedezu koji su se takmičili sa kompozicijom “Chiamami per nome”, dok je trećeplasirani Ermal Meta koji je izveo numeru “Un milione di cose da dirti”

2096 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednici festivala, sastav “Maneskin”, Foto: Francis Delacroix
Pobjednici festivala, sastav “Maneskin”, Foto: Francis Delacroix

Sastav “Maneskin” trijumfovao je sa pjesmom “Zitti e buoni” u glavnoj kategoriji Campioni ovogodišnjeg izdanja festivala “Sanremo”, pa će predstavljati Italiju na Eurosongu u Roterdamu.

Nakon dugih šest dana, u subotu veče završilo se 70+1. izdanje takmičenja italijanske kancone čiji su završetak mnogi dočekali u pidžamama i pod prekrivačima, jer zbog epidemiološke situacije nije bilo publike uživo.

Vicešampionska pozicija pripala je Frančeski Mikjelin i Fedezu koji su se takmičili sa kompozicijom “Chiamami per nome”, dok je trećeplasirani Ermal Meta koji je izveo numeru “Un milione di cose da dirti”.

Dodijeljena je i nagrada kritike, pa je u toj konkurenciji priznanje dobio Vili Pejote, prema mišljenju novinara najbolji su bili Kolapeše i Dimartin koji su izveli duet, najbolji tekst imala je Madam, dok je trećeplasirani Meta i imao najbolji aranžman.

Iduće izdanje proći će bez Amadeusa kao umjetničkog voditelja. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare 58-godišnji voditelj je izjavio kako se 2022. neće vratiti kao umjetnički voditelj treću godinu zaredom, navodeći kao razlog da ne “upadne u rutinu”, no ne isključuje povratak prije svog 70. rođendana. Slučajno ili ne, ovih dana je RAI objavio kako je potpisao ugovor s nekadašnjim voditeljem talijanskog X Factora Alesandrom Katelanom, koji je već dobio svoju muzičku emisiju, zbog čega su već krenule spekulacije kako će upravo on naslijediti Amadeusa.

Bonus video: