Devet novih pjesama Sare Renar

Novi projekat hrvatska kantautorka objavila za rođendan

2798 pregleda 0 komentar(a)
Sara Renar, Foto: Shutterstock
Sara Renar, Foto: Shutterstock

Hrvatska kantautorka Sara Renar juče je proslavila rođendan i to uz novi album simboličnog naziva “Šuti i pjevaj”, što daje naslutiti kako iza njega stoji vrlo važna poruka.

Ovo je njen najoptimističniji, ali i najmračniji album koji se sastoji od devet pjesama, do sada objavljenih “Šuti i pjevaj”, “Kapital” feat. Playground Hustle i “Medeja”, nove albumske verziju singla “Držali smo se za ruke”, koja se našla u finalu nagrade Zadužbine Milan Mladenović, nove verzije pjesme “Marija budi oprezna”, te potpuno novih “Hana je već dugo budna”, “U što ti vjeruješ”, “Mlad kao mi” i “Epilog”.

Devet je to vrlo različitih pjesama u kojima se, u eklektičnom spoju elektroničke muzike i kantautorskog izražaja, isprepliću teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa.

“Ovo svakako nije album koji se želi po svaku cijenu svidjeti, često progovara vrlo eksplicitno i ne podilazi slušaocima. Međutim ovo je ujedno album gdje se možda najviše i najranjivije otvaram do sada. Od prvog singla do danas naši su životi doživjeli tektonske promjene i htjela sam napraviti album koji i zvučno i lirički obuhvata to ludilo, strah i nadu”, rekla je Sara Renar koja je danas album objavila na svim streaming servisima, a 2. aprila biće objavljen i na CD-u.

Sara je karijeru počela 2008. godine, a njena muzika se može opisati kao „eksperimentalna/indi/pop mješavina suptilnih melodija sa elektronskim i pozorišnim elementima”.

Do sada je objavila četiri albuma, a iza sebe ima i diskografsku nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Bonus video: