Želim da se dobro osjećam dok sviram svoju muziku

Boris Štok nominovan za Porin i svrstan među alternativce, ali ga posebno raduje što će njegov album biti objavljen na vinilu

3035 pregleda 0 komentar(a)
Boris Štok, Foto: Matea Smolčić
Boris Štok, Foto: Matea Smolčić

Hrvatski muzičar Boris Štok nedavno je objavio spot za numeru “Reci mi’” sa aktulenog albuma “Uvijek dio mene” koji je nominovan za Porin u konkurenciji najbolji albumi alternativne muzike. To što je njegova muzika više pop, a i ovoga puta je svrstan među alternativce, Štoku ne smeta, s obzirom na to da je za prošli projekat “Ispod kože” osvojio istoimeni Porin.

“Lično, nije me puno briga za kategorije i takmičenja. Muziku sam uvijek doživljavao kao dobru ili lošu. Bitna je muzikalnost pa je u tom smislu lijep osjećaj kada te kolege i struka prepoznaju i nagrade nominacijom. Hvala svima koji su dali glas”, kazao je povodom nominacije Štok, prenosi Jutarnji.

Priznaje da osvajanje ovakve nagrade imponuje svakom muzičaru.

“Moji motivi stvaranja muzike su puno intimniji i ličniji, jednostavno imam potrebu da se izražavam kroz taj medij. Moram stalno raditi i snimati, treba imati izazove, jer puno se truda i dobrih ideja uložilo u album”, priznaje Štok.

Nakon što je napustio grupu Quasarr i krenuo solo karijeru, Splićaninu je i publika, ali i kritika veoma naklonjena.

“Mislim da sam sebi najveći kritičar. Stalno sebi postavljam nove izazove i imam malo drugačije standarde od većine, pa me raduje kada uspijem da realizujem većinu onoga što sam zamislio. Želim da se dobro osjećam dok sviram svoju muziku, i da znam da sam napravio najbolje što sam mogao u tadašnjim okolnostima. Puno toga zavisi od ljudi sa kojima radiš, a ja imam sreću da sam se sa godinama okružio odličnim muzičarima, tehničarima i prije svega prijateljima bez kojih to ne bi zvučalo tako i na tome sam jako zahvalan. Prije svih tu je Darko Terlević (The Siids) s kojim sam napravio i snimio oba solo albuma, Matej Zec koji je sve miksao i masterizovao te, naravno, ostatak benda na koji uvijek mogu računati”, pohvalio se Štok.

To što ga je aktuelna pandemija spriječila da radi na promociji albuma, muzičara nije obeshrabrilo da radi nove pjesme.

“Radim na pjesmama za treći studijski album, biće to nešto zaista drugačije aranžmanski, ali jako zanimljivo i svježe. Ovih dana je izašao novi spot za pjesmu ‘Reci mi’ u režiji Marcelle Zanki. Uskoro snimam i video za pjesmu ‘Prašina’ u kojoj gostuje Matija Dedić”, otkriva Štok.

Album “Uvijek dio mene” već nakon 15. marta biće dostupna i na vinilu.

“Raduje me što ovih dana izlazi i ploča, tj. LP ‘Uvijek dio mene’. To albumu daje dodatan šarm, a meni veliku satisfakciju da će moja muzika zaživjeti i na vinilu”, zaključuje Štok.

Bonus video: