U nama je ljubav, ona je svemoguća

"Onom ko samo ljubav vidi i osjeća, nema prepreka niti nepremostivih daljina", kazao je Vrećo povodom predstojećeg koncerta

5123 pregleda 115 reakcija 2 komentar(a)
Božo Vrećo na koncertu u Podgorici 2016., Foto: Savo Prelević
Božo Vrećo na koncertu u Podgorici 2016., Foto: Savo Prelević

Koncerte bosanskohercegovačkog princa sevdaha Boža Vreća publika dugo pamti. Pored toga što, dok nastupa, sa bine šalje magiju, Božo je jedan od rijetkih koji i nakon koncerta ostane u sali i druži se, ćaska, fotografiše sa fanovima. Međutim, na koncertu koji je zakazan za 4. april Božo će pjevati bez publike uživo, ali će zato u njegovom nastupu koji će biti onlajn, uživati fanovi širom svijeta.

To što tokom nastupa neće moći da vidi vesela i nasmijana lica, što mu neće “dobacivati” kako bi im ispunio muzičku želju, što ga nakon koncerta neće pozdraviti i zagliti, što neće biti aplauza, ali ni bisa, neće mu umanjiti doživljaj da pjeva za sve one koji vole ono što ovaj muzičar radi već čitavu deceniju.

“Zamisliću ih. Sve je u našim mislima i srcima. Onom ko samo ljubav vidi i osjeća, nema prepreka niti nepremostivih daljina. Bićemo jedno i stvorićemo naš mali začarani svijet muzike u kome je sve bolje i ljepše i ostvarivo. Pustiće se poneka suza, oteti uzdah i svuda oko mene biće zagrljaji, doletjeće do mene sa svih strana svijeta. U nama je ljubav, ona je svemoguća”, poručuje čitaocima “Vijesti” Božo Vrećo.

Koncert će se snimati u Nišu, a biće dostupan za gledanje u svim djelovima svijeta.

“Tako se spontano desilo, uklopile su se kockice i posložili planovi za takvu interpretaciju karasevdaha na samom jugu Srbije. Nekolicina muzičara je iz Niša, blizu je Makedonija i moji muzičari koji dolaze iz Skoplja, neki će doletjeti iz Istanbula i Njemačke i to će biti naše ušuškano gnijezdo odakle samo pjesma dopire do srca svih onih koji će željeti da je čuju. Biće to lijek za dušu svima, tračak nade u ovom besanom vremenu i neizvjesnosti”, siguran je Vrećo.

On je zbog epidemiološke situacije odlučio da održi onlajn koncert jer je to, kako kaže, trenutno jedini način da okupi sve poštovaoce svoje muzike na jednom mjestu, da zajedno uživaju i podrže umjetnost. Njegovo druženje sa publikom nosi naziv “Koncert za cijeli svijet”, a već mu se javljaju fanovi oduševljeni što će ga 4. marta slušati. Božo i njegov tim mislili su i na one koji neće moći u relnom vremenu da isprate njegov koncert, jer su na drugom kraju planete, a kupili su kartu.

“Za sve koji kupe kartu, koncert će biti moguće pogledati 24 časa, pa smo time zadovoljili sve eventualne nepodudarnosti. No, mislim da će skoro svi gledati u vremenu koje je prikladno, u Evropi uveče u 20 sati, a u Americi u vrijeme ručka oko 16 časova. Jako se radujem ovakvom jednom trenutku i posvećenosti, ovo je moj način zahvalnosti mojoj vjernoj i nadnaravnoj publici širom svijeta, njima sve dugujem i za njih stvaram”, priznaje Vrećo.

Karte za koncert su u prodaji, a ovoga puta neće biti ni dugačkih redova koje obično formiraju fanovi kako bi došli do ulaznica, ali ni onih koji nijesu imali sreću da dođu do istih, jer je broj pratilaca koncerta neograničen.

“Sjajno ide prodaja i karte za čarobni unplugged koncert se mogu kupiti preko linka www.tickets.rs- live stream bozo vreco. Prekrasno je što muzika još jednom dokazuje da nema granice i da nema barijere, sve češće zapravo i izjavljujem da bez muzike ne bi ni bilo života. To je jezik ljubavi koji nas ne razdvaja, već čini da smo univerzum u jednom”, tvrdi Vrećo koji ovim koncertom obilježava 10 godina karijere.

“Presrećan sam i preemotivan. Sve me ovo jako dotiče i raznježuje. Tokom ove decenije bilo je teških i preteških trenutaka, odricanja, spoticanja, al nikada nisam odustao od sebe i svog sna i bezuslovne ljubavi ka mom glasu i muzici koja je u meni. Zahvalan sam svemogućem Bogu na tolikoj predanosti da me sačuva, daruje i ohrabri za sve podvige i korake koji su donosili uspjehe, radost, ushićenje, beskonačnu ispunjenost i ljubav u moj život”, otkriva kako je prošla prva decenija karijere Vrećo.

Tokom nastupa 4. aprila pratiće ga puni sastav, ali će numere biti u unplugged aranžmanima. Tokom 10 godina koliko je na sceni Božo iza sebe ima veliki broj pjesama koje publika voli, pa je sve teže sastaviti repertoar, a da svi koji koncert slušaju, čuju “svoju omiljenu pjesmu”.

“Sigurno je da nećemo moći da otpjevamo i odsviramo sve pjesme koje moja publika želi da čuje, no biće to eliksir za dušu, za svakog po nešto i tek toliko dovoljno da se osjetimo živima i spremnim za nadanja i bolje dane koji dolaze. Repertoar smo iskristalisali i na njemu ćemo raditi kad se okupimo u studiju za nekoliko dana. Neko mi je nedavno napisao da će ovaj koncert doživjeti kao da svakom od njih ponaosob i nasamo pjevam, kao da je to samo za njihove uši što je još jedan dokaz posvećenosti, intimnosti i vjernosti moje publike koja to uvijek najtananije osjeća i pamti”, ponosno ističe Vrećo.

Ipak, pjesme koje su se našle na albumu “Lachrimae” koji je Vrećo snimio i objavio zajedno sa Edinom Karamazovim, čekaće neki drugi nastup kako bi ih publika uživo čula.

“Lachrimæ album čeka svoje promocije i ljetne festivale. Radujem se danima gdje ću nastupati sa Karamazovim. No, live stream koncert, kao što rekoh, biće omaž mojoj dekadi karijere i ponosno, zapjevaću srcem i sve pjesme koje izlete iz mog grla, neka budu poj slavuja za one koji žive ljubav i imaju hrabrosti voljeti”, zaključuje Vrećo.

Bonus video: