Sastav “Vesela mašina” prepjevao i snimio spot za jednu od numera “Rokera s Moravu”

„Da se mi pitamo otvorili bi sve kafane, jer one život znače, ali pošto se ne pitamo uzeli smo stvar u svoje ruke i napravili smo našu kafanu"

7082 pregleda 111 reakcija 0 komentar(a)
Scena iz spota, Foto: Screenshot/Youtube
Scena iz spota, Foto: Screenshot/Youtube

Opank-rok atrakcija, kragujevački sastav “Vesela Mašina”, poznat po obradama legendarnih “Rokera s Moravu” u rok maniru, objavili su dugo očekivani singl.

Poslije izuzetno uspješnog rimejka hita “U našega Rajka golema svirajka”, momci nastavljaju tamo gdje su stali, a stali su prije godinu, gdje drugo nego u kafani.

Poslije mnogobrojnih uspješnih nastupa u regionu, kafana je bila mjesto kojem se stalno vraćaju i gdje pune baterije za naredne nastupe.

Usljed pandemije i zatvaranja kafana “Vesela mašina” je riješila da uzme stvar u svoje ruke i na radost mnogih napravi svoju kafanu.

Kako izgleda i zvuči njihova kafana zabilježeno je u spotu za istoimenu pjesmu „Kafana“, još jedne od pjesama koja je proslavila „Rokere s Moravu“ a koju su momci iz „Vesele mašine“ obradili u svom stilu. Koristeći autentični autobus iz kultnog filma „Ko to tamo peva“, koji je za ovu priliku preuređen u kafanu na točkovima, Zoran Lazarević je snimio spektakularan spot u kojem se vidi sva radost koju nam kafana pruža.

„Da se mi pitamo otvorili bi sve kafane, jer one život znače, ali pošto se ne pitamo uzeli smo stvar u svoje ruke i napravili smo našu kafanu. Pozvali smo drage prijatelje i krenuli u veselu vožnju kojom smo htjeli da svima izmamimo osmijeh i donesemo malo vedrine u ovom teškom vremenu. Pozivamo vas u našu kafanu, u njoj ima mjesta za sve. Ono što je najbitnije je da smo u njoj svi sigurni. Kafana, kafana, kafana“, rekao je frontmen benda Sale Ziherica.

Bend je do pandemije svirački bio veoma aktivan, svirali su sa bendovima Riblja Čorba, Električni orgazam, Pero Defformero, imali su zapažen nastup na EXIT-u, a sada kada nema nastupa željeli su da publici pruže malo zabave.

“Dođite u jedinu kafanu na Balkanu koja radi”, poručuje Ziherica.

Bonus video: