“Sloboda” obilježila prethodnu godinu

"Pjesma ‘Sloboda’ benda E-Play se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te riječi, a album ‘Sloboda’ je jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji”

3616 pregleda 63 reakcija 1 komentar(a)
Bend E-play, Foto: danilo mataruga
Bend E-play, Foto: danilo mataruga

Jedina TV rok emisija “Bunt”, koja se emituje na RTS-u, prvi put je ove godine dodijelila i nagrade.

Dobitnik novoustanovljene nagrade ove emisije za “Pjesmu godine” je bend E-Play, za numeru “Sloboda” koja je bila izabrana i za za hit godine “Top liste Bunt”, po izboru urednika.

“Sloboda”, benda E-Play je pjesma godine ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i stoga što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija.

“U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore koji su bili prvi na udaru zbog pandemije kovida-19 i kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali smo potrebu da ovom novoustanovljenom nagradom za ‘Pjesmu godine’ pružimo svoju podršku, jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi. Pjesma ‘Sloboda’ benda E-Play se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te riječi. Takođe, spot za ovu numeru je proglašen i za hit godine 2020. - Top liste Bunt, po izboru urednika. Ova, da tako kažem dvostruka titula, nije slučajna jer je i album ‘Sloboda’ jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji”, kazala je Branka Glavonjić u svom osvrtu na 2020. godinu i samu dodjelu nagrade.

“Drago nam je da primijetimo da neko prati naš rad i onda još draže kada riješi da nam dodijeli nagradu za pjesmu i hit godine. Ova nagrada dolazi od jedine rok TV emisije i hvala im na tome. Dosta nagrada smo dobijali u karijeri, ali ova je među dražima pošto dolazi u ovako jednom čudnom trenutku u kome nema koncerata”, istakla je basistkinja Maja Cvetković.

Članovi benda E-play su bili veoma vrijedni tokom pandemije, pa su tako snimili i objavili spotove za sve preostale pjesme sa petog studijskog albuma “Sloboda” (Long Play, 2018) - “Uzmi mi sve”, lyric video klip “Japan”, kao i spot “Sloboda”.

Bonus video: