Predstavnici Malte najveće šanse

Prema kladionicama 18-godišnja Destini Čukunjare trijumfovaće na ovogodišnjem Eurosongu

4972 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Britanski Smarkets, kladionica koja je poznata po sjajnom predviđanju rezultata, između ostalih, i predsjedničkih izbora, predviđa da će pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga biti malteška pjevačica Destini te joj zasada daju 17 odsto šanse za pobjedu.

Maltežanki pobjedu predviđaju i ostale kladionice, te je na vrhu otkako je njena pjesma “Je Me Casse” objavljena na YouTube servisu.

Maltu kao pobjednika vide i ankete, pa je na Wiwibloggsu Malta već danima na samom vrhu po broju glasova ispitanika.

Maltu ove godine predstavlja malteško-nigerijska pjevačica Destini Čukunjere koja ima tek 18 godina. Destini pjeva na engleskom, a u kratkom dijelu na francuskom slengu. Ona je do mogućnosti da se predstavi na Eurosongu došla pobjedom u drugoj sezoni malteškog takmičenja X faktor. Pjesma „All of my love“ sa kojom je trebalo da nastupi prošle godine doživjela je veliku popularnost, pa su predstavnici Malte odlučili da ih Destini reprezentuje u Roterdamu ove godine. Inače, Malta u prošlosti nije imala većih uspjeha na pesmi Evrovizije, pa je ovo jedinstvena prilika za visok plasman.

Destini je već pobijedila na Eurosongu za djecu, 2015. godine.

Nešto malo manje šanse za pobjedu na Eurosongu predviđaju se i švajcarskom predstavniku Đonsu Tirsu. Ovaj mladi muzičar albanskog porijekla dolazi u Holandiju sa pjesmom „Tout l‘univers – Cio univerzum“. Za pjesmu koja će Švajcarsku predstavljati na pjesmi Evrovizije glasao je stočlani žiri, što dovoljno govori o njihovim snažnim motivima da odnesu pobjedu ove godine.

Ovogodišnji Eurosong biće održan od 18. do 22. maja u Roterdamu. Crna Gora nema predstavnika na ovom takmičenju.

Bonus video: