‘Interplanetarni Koncert’ Ramba Amadeusa

“Svi zajedno dobijamo nove, neizmjerne mogućnosti. Ko zna gdje ću i pred kojom publikom u sljedećim godinama svirati, gdje prosto nije bilo isplativo da se putuje, leti, plovi, da bi se došlo do grupe vjernih fanova. Sad to rješavamo sa nekoliko klikova”, dodaje Rambo

6501 pregleda 1 komentar(a)
Plakat, Foto: Promo
Plakat, Foto: Promo

Rambo Amadeus & Five Winnetous održaće ‘Interplanetarni Koncert’ u subotu 10. aprila sa početkom u 20 h.

‘Razvojem tehnologije, napokon možemo da napravimo koncert o kom sam oduvijek sanjao. Koncert koji nije ograničen za neku teritoriju, salu, prostor, grad, državu, televizijski kanal. Praktično, koncert mogu da gledaju sva inteligentna bića u Svemiru, ako hvataju internet sa Zemlje, što uopšte više nije tehnički problem. Naravno, znam da mladima nedostaje gužva, da se tiskaju i trljaju jedni uz druge, da se njuškaju tražeći partnere. Ali što se starijih tiče, oni napokon mogu da se zavale u otoman, otvore bocu vina, sjednu s nekim bliskim, u miru namjeste sliku i jačinu zvuka kako im odgovara, mogu i da odu u wc kad oće, ne moraju da čekaju red na pi*anje. Pa je za njih ovakav koncert zapravo idealan”, smatra Rambo Amadeus.

“Svi zajedno dobijamo nove, neizmjerne mogućnosti. Ko zna gdje ću i pred kojom publikom u sljedećim godinama svirati, gdje prosto nije bilo isplativo da se putuje, leti, plovi, da bi se došlo do grupe vjernih fanova. Sad to rješavamo sa nekoliko klikova”, dodaje Rambo.

Ulaznice se prodaju na sajtu Entrio.si, no broj istih je ipak ograničen da bi, kako navode, ipak što više ličio na Rambove standardne svirke.

“Neka ekskluziva, s oproštenjem. Naravno - sa jednom kartom gledaju svi ukućani - neće vam sigurno niko doći niko da traži ‘karte na pregled’”, objašnjava on.

Publika će te večeri imati priliku da čuje stari i novi repertoar.

“Davno nismo svirali za publiku, izgorjeli smo, i ja i muzičari smo na kraju živaca. Vjerujem da će samim tim koncert biti drukčiji od svih do sada. Sviramo u postavi: Vladimir Čukić el. stick bass, Vojno Dizdar klavijature, Saša Ranković bubnjevi, Miloš Petrović truba, Aleksandar Petković saxofon, Rambo Amadeus glavom i bradom - gitara i glas”, napominje muzičar.

Koncert će trajati sat i 45 minuta - minimum, obećava Rambo. “Nakon koncerta - kratki Chill out party, zatim kreće - After party Free Jazz session - omaž velikom Sun Ra. Nakon koncerta ćemo malo slobodnije zasvirati, primjetili smo da puno ljudi voli tu vrstu zabave”, zaključuje Kilocar.

Bonus video: