Stiže autobiografija Brajana Džonsona

Memoari pjevača benda AC/DC biće jedna od najzabavnijih priča u istoriji rokenrola

2637 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Frontmen AC/DC Brajan Džonson objaviće uskoro svoju autobiografiju pod nazivom “The Lives of Brian”.

Džonson se vratio u grupu AC/DC kao glavni vokal na njihovom novom albumu objavljenom u novembru prošle godine “Power Up”. Ovo je bio prvi album benda AC/DC nakon projekta iz 2014. godine koji je nosio naziv “Rock Or Bust”. Džonson je trenutno fokusiran na svoje memoare “The Lives of Brian” koji bi u prodaji trebalo da se pojave 26. oktobra u izdanju Penguin Books Ltd.

“Imao sam duge noći i sjajne noći, loše dane i puno dobrih dana. Prošao sam put od pjevača u horu do rokenrola, a sada sam i napisao ‘krvavu’ knjigu o tome - ispričao je Džonson o autobiografiji nazivajući je jednom od najzabavnijih priča u istoriji rokenrola.

“The Lives of Brian” pokriva Džonsonovo detinjstvo, odrastanje u Danstonu, gdje je od pjevača u horu postao rok pjevač, nakon što je na televiziji gledao nastup Litl Ričarda.

“Više od deset godina je Džonson pokušavao da ostaviti trag s nizom bendova. Pojavio se na vrhu Top of the Pops, obišao Australiju, ali ipak taj pravi trenutak nikako da dođe. Tada je pozvan u London na audiciju od jednog od najvećih svetskih rock bendova. AC/DC su bili bend u krizi posle tragične smrti njihovog glavnog pjevača Bona Skota, ali dolaskom Brajana Džonsona snimiće svoje remek-djelo ‘Back in Black’. Album koji je postao najprodavaniji rock album svih vremena. Sljedeća turneja odigrala se u prepunim arenama. Brzo je prihvaćen od fanova benda”, stoji u opisu knjige o Džonsonu.

“Ali ta priča ima i nagli preokret. 2016. godine Brajan je bio prisiljen da napusti bend nakon što mu je dijagnostifikovan gubitak sluha, da bi se trijumfalno vratio u bend koji je volio izdavanjem novog albuma ‘Power Up’ 2020. godine. Bio je to tobogan života tokom kojeg je Brajan čvrsto držao noge na zemlji, nikad ne gubeći kontakt sa svojim korijenima”, piše u opisu predstojeće autobiografije Brajana Džonsona “The Lives of Brian”.

Bonus video: