Nastavlja se muzički maraton pun emocija

Još 12 koncerata biće snimljeno u okviru projekta “Pjesma za društvo”

4004 pregleda 97 reakcija 1 komentar(a)
Milena Đergović, Foto: Zdravko Bajzek
Milena Đergović, Foto: Zdravko Bajzek

Projekat “Nikšićko Rocks Pjesma za društvo” poprima obik pravog muzičkog maratona, tokom kojeg će se finalno isproducirati čak 24 koncerta crnogorskih izvođača, a emitovati na dvadeset crnogorskih medija, koji su ujedinjeni sa istom svrhom i ciljem, a to je da se omogući našim muzičarima da rade i promovišu svoje stvaralaštvo na najbolji mogući način, u najvećoj muzičkoj kampanji koju je imala naša država.

“Pokušali smo i uspjeli da skrenemo pažnju na domaće izvođače i muziku, da stavimo pod reflektor njihove vještine i dar, kao podsjetnik da treba da čuvamo i cijenimo ono što imamo i damo sve od sebe da stvorimo bolje uslove za rad na muzičkoj sceni, kako bi i sami izvođači i njihov stvaralački opus bili bolji”, kaže u saopštenju Milena Đergović koja je sa svojom produkcijskom kućom “Mika ProArt” pokrenula ovaj projekat.

“’Mika ProAart’ je izašla sa idejom i alatima za realizaciju projekta, ali apsolutno ničega ne bi bilo da nismo naišli na veliki broj, prije svega, medijskih kuća, njihovih direktora i menadžera, koji su sa toliko razumijevanja, domaćinski, otvorili vrata svojih medija i ustupili svoj dragocjen prostor, na čemu im, još jednom, od srca zahvaljujemo. Ovaj projekat ne bi imao ovoliki odjek ni značaj da nije njih, što samo još jednom pokazuje da smo uvijek tu jedni za druge kada zatreba, bez obzira na sve”, ističe Đergović.

Kako kaže, bez prijatelja projekta zaista bi sve ostalo samo na “dobroj ideji”.

“Njihov doprinos je u ovako specifičnom vremenu, nemjerljiv. Nikšićka pivara kao pokrovitellj, Delta City kao sjajni domaćin i podrška na više nivoa, Sekretarijat za kulturu i sport - Glavni grad koji je preuzeo isplatu honorara svih izvođača projekta i PAM koji štiti crnogorske autore, tim je koji je sve vrijeme uz nas i bez kojeg zaista čitava priča vjerovatno ne bi ni postojala”, ističe Đergović.

Naglašava da će tokom realizacje 24 koncerta za Nikšićko Roks Pjesma za društvo skoro 200 profesionalaca biti angažovano i dobiti honorare za svoj rad, ne samo izvožači, već i ljudi iz svih segmenata realizacije, koji su takođe veoma pogođeni posljedicama koje je donijela pandemija.

Tako će u nastavku publika imati priliku da uživa u dobrim koncertima koje će izvesti Who See, Bubnjivi i psi/Parmpaščad, Knez, Grimm, Suzana Tot, Gula i Katapult, Kuba bend i Slobodan Kovačević, Anita Popović, Kaja, Higway trio, a priliku će dobiti i polaznici škole D moll koji će pjevati najveće crnogorske hitove prošlog vijeka. Jedan od koncerata koji će održati Renata Perazić biće posvećen njenom bratu Igoru.

“Ponosni smo na to što su u projektu zastupljeni svi žanrovi i generacije, tako da će ovaj muzički maraton biti pun emocija, kao pravi podsjetnik na bogatstvo koje crnogorski muzičari stvojim stvaranjem ostavljaju za sobom za generaije koje dolaze”, zaključuje Đergović.

Bonus video: