Southern Soul najavio dio izvođača za šesto izdanje festivala

Organizatori su poručili da će dodatna imena izvođača otkriti u januaru naredne godine, te da su karte po sniženim cijenama već u prodaji
2 komentar(a)
Southern Soul, Foto: Southern Soul/Facebook
Southern Soul, Foto: Southern Soul/Facebook
Ažurirano: 06.12.2017. 15:18h

Organizatori Southern Soul festivala, čije će se šesto izdanje održati od 28. juna do 1. jula naredne godine na Velikoj plaži u Ulcinju, otkrili su prva imena izvođača, među kojima je i džez grupa R+R=NOW, a koja okuplja muzičare Roberta Glaspera, Terracea Martina, Christiana Scotta, Derricka Hodgea, Taylora McFerrina i Justina Mysona.

“R+R=NOW je jedinstven muzički kolektiv, koji će nastupati samo u ograničenom vremenskom periodu na nekoliko određenih lokacija u svijetu”, istakli su iz organizacije.

Oni su dodali da je “ovaj projekat predstavlja saradnju vrhunskih džez muzičara današnjice”, pa okuplja trostrukog dobitnika Gremi nagrada i trenutno najtraženijeg pijanistu i producenta Glaspera, repera, pjevača i producenta Martina i kopozitora, trubača i producenta Scotta.

Sastav čine i Gremi nagrađeni basista kompozitor i producent Hodge, producent, pijanista i beatboxer McFerrin i bubnjar Tyson.

Pored ove džez grupe, na Southern Soulu nastupiće i londonski soul, džez, elektronik pop bend Native Dancer, džez sastav Idris Ackamoor and the Pyramids, veteran detroitske house scene Marcellus Pittman, rezident u Berghainu/Panorama baru u Berlinu Tama Sumo, Mark Grusane, Glenn Underground, DJ Spen, Lakuti, Zepherin Saint, Paul Trouble Anderson, Phil Asher, The Mighty Zaf, Afshin, Kamma and Masalo, Lay Far, Shuya Okino, Dom Servini, Eddy Ramich, Be Good i Marko Pavlović.

“Već pet godina Southern Soul festival je poznat po svojoj pažljivo odabranoj muzičkoj koncepciji, koju karakterišu najljepši svjetski zvuci jazz, funk, soul, house i afrobeat muzike i kosmpolitska atmosfera”, kažu iz organizacije i dodaju da su posjetioci tog događaja ljubitelji muzike iz cijelog svijeta.

„Southern Soul Festival nudi neodoljiv osjećaj hedonizma na beskonačnoj, pješčanoj plaži i nesumnjivo jednoj od najljepših na Mediteranu. Okruženi divljom prirodom, vaši dani biće ispunjeni jedinstvenim iskustvom i očaravajućim prizorima izlaska i zalaska sunca. Povrh toga, sve tri SSF bine smještene su na plaži, sa pjeskovitim plesnim podijumom za koji vam ne trebaju cipele, već možete plesati bezbrižni i bosonogi od sumraka do svitanja”, poručuju iz Southern Soul festivala.

Organizatori su poručili da će dodatna imena izvođača otkriti u januaru naredne godine, te da su karte po sniženim cijenama već u prodaji.

Bonus video: