Zbog pandemije odložili turneju

Članovi benda Električni orgazam obećali da će, čim se stvore uslovi, održati planirane koncerte

2079 pregleda 1 komentar(a)
Srđan Gojković, Foto: Ekspres.net
Srđan Gojković, Foto: Ekspres.net

Rok grupa Električni orgazam saopštila je da je zbog epidemiološke situacije odložila koncert u Kombank areni za 9. decembar 2021. godine.

“Braćo i sestre, zbog zdravstvene situacije na planeti bili smo prinuđeni da pomjerimo datume cijele turneje ‘40 godina Orgazma’, pa tako i beogradski koncert”, poručili su iz benda.

Koncert je odložen, prema njihovim riječima, do trenutka kada bude omogućeno korišćenje punog kapaciteta sale, dok će kupljene ulaznice važiti i za novi datum.

Legendarni beogradski bend Električni orgazam slavi četrdeset godina postojanja i tim povodom kreće na slavljeničku turneju širom regiona. Centralna proslava četrdesetogodišnjice postojanja najdugovječnijeg beogradskog novotalasnog benda biće simbolično obilježena u Beogradu, na mjestu gdje je sve počelo.

“Jako sam uzbuđen što ćemo naš veliki beogradski koncert održati u dvorani iz koje je sve krenulo i koja je jako bitna za istoriju benda. Naši fanovi znaju da smo Ljuba, Jovec i ja nakon koncerta grupe Leb i sol u Domu sindikata otišli u kafanu Mornar i tamo napravili Električni orgazam”, podsjetio je Srđan Gojković Gile, frontmen Orgazma.

Urbana legenda kaže da je bend nastao 13. januara 1980. godine, a ime Električni orgazam predložio je Gile pošto mu je to prvo palo na pamet, želeći da na taj način namjerno provocira i šokira tadašnji establišment.

Početkom 1981. godine sa beogradskim grupama Idoli i Šarlo akrobata snimili su zajednički album “Paket aranžman” na kojem su bili zastupljeni sa pjesmama „Krokodili dolaze“, „Zlatni papagaj“ i „Vi“. Projekat “Paket aranžman” se smatra jednim od najboljih i najznačajnijih albuma tadašnje jugoslovenske rok scene čime je započeo novi talas.

Bonus video: