Optimistična poruka za bolji dan

Daria Hodnik Marinković objavila novi singl koji je napisala sa suprugom Dadom Marinkovićem

1277 pregleda 0 komentar(a)
Iz spota, Foto: Screenshot/Youtube
Iz spota, Foto: Screenshot/Youtube

Hrvatska pjevačica Daria Hodnik Marinković objavila je novi singl pod nazivom “Bolji dan”.

Pjesmu je napisala zajedno sa svojim suprugom Dadom Marinkovićem koji je uradio aranžman pjesme. Plesne, veselo, proljećno, ali i ljetnje - ovo je najbolji opis pozitivne priče koja stoji iza pjesme “Bolji dan”.

“Kako pjesma kaže, cijeli život čekamo da se promijeni svijet i cijeli život čekamo bolji dan. Nadamo se da je taj dan upravo danas i upravo sada. Moj suprug i ja nastavljamo niz koautorske saradnje, a moram se zahvaliti i Marijanu Brkiću Brku koji je radio miks i mastering. Pjesma je za ovo vrijeme zaista prigodna i nosi optimističnu poruku, optimistična je i muzika i njen cijeli duh. Sam naziv pjesme ‘Bolji dan’ sugeriše na to da svi već neko vrijeme čekamo, da nam konačno zasija sunce, opustimo se i živimo normalno kao i prije. Ako ništa, muzika nam to u svakom trenutku dopušta da zatvorimo oči, zažmurimo i otplovimo u neki bolji svijet i bolji dan”, kaže Daria Hodnik Marinković.

Pozitivan je i video iza kojeg stoji Live Studio, a režirao ga je i montirao Andrej Smolić.

“Snimili smo prekrasan video i ovo je moja prva saradnja s Andrejom Smolićem. Zaista jedan divan čovjek i divna ekipa te mi je drago što smo se okupili i radili zajedno. Zasigurno će se ova saradnja i nastaviti. Ovaj spot prati idejnu poruku pjesme, pozitivu, optimizam, vedrinu, sve ono što nosim kroz privatan život i nastojim kroz svoju muziku, postojanje i biće prenijeti drugim ljudima. Nadam se da ću to uspjeti i kroz pjesmu ‘Bolji dan’”, ističe Daria koja je dugi niz godina bila prateći vokal najvećim regionalnim muzičkim zvijezdama među kojima su Zdravko Čolić, Dino Merlin, Gibonni, Oliver Dragojević, Severina, Sergej Ćetković, Toše Proeski i mnogi drugi.

Bonus video: