Gile: Ništa ne može da zamijeni koncerte

Lider rok grupe Električni orgazam umoran je od pandemije i nada se da će se uskoro družiti sa publikom uživo

1108 pregleda 1 komentar(a)
Foto: EKSPRES.NET
Foto: EKSPRES.NET

Lider rok grupe Električni orgazam Srđan Gojković Gile izjavio je da se nada da će se pandemija završiti prije nego što ta grupa snimi novi album.

“Jednostavno život ima različitih krivina, uspona i padova, tako da ja sve to oko izostanka koncerata doživljavam kao dio naše neminovnosti. Čovjek se vremenom navikne da ne ide sve glatko u životu, pa se suočava sa različitim izazovima. Proći će i ovo…”, rekao je Gojković za Tanjug.

Gile je povodom izložbe “Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021)” rekao da su četiri decenije od nastanka novog talasa proletjele jako brzo.

“Ne može ništa da zamijeni koncerte, ali divno je da se barem izložba organizovala, jer je ‘Paket aranžman’ bio jedan veliki prasak i bljesak u Beogradu. Neke nove generacije imaju priliku da vide kakav je to prasak bio makar na fotografijama. Naravno, tehnologija je napredovala i potrebna su dva klika na tastaturi da neko uđe u priliku da sluša našu muziku iz tog doba”, istakao je rok muzičar.

On je kazao i da jubilej 40 godina postojanja Električnog orgazma nikako ne može da počne da se obilježava, jer se ovaj značajan rođendan poklopio sa početkom pandemije, a i slavljenička turneja benda je već godinu dana na čekanju. Ipak, bend je zvanično objavio novi datum koncerta - 9. decembar u Kombank dvorani.

“Ne mogu ništa da tvrdim na tu temu, jer ovo je već četvrti put da mijenjamo datum. Valjda više neće biti odlaganja. Sad sam spreman na sve, mada, konačno je krenula vakcinacija. Valjda će nas pandemija konačno pustiti na miru i pustiti da sviramo pred publikom”, rekao je Gojković.

Tokom pandemije bend je bio i aktuelan, jer su članovi Električnog orgazma osmislili zanimljive “lyric” video spotove za mnoge pjesme iz bogate karijere. Takođe objavljena su i reizdanja prvih šest albuma grupe, i u planu je da se cio katalog benda ponovo objavi pod okriljem diskografske kuće Croatia Records.

Ipak, još Električni orgazam nije snimio novu pjesmu, singl, spot, niti su počeli da snimaju novi studijski album.

“Iskreno, nadam se da će se pandemija završiti prije nego što mi snimimo novi album. Mi sada ne radimo ništa u bendu, ne viđamo se, nemamo probe. Samo se čujemo telefonom, svi smo u nekoj vrsti izolacije, dok ovo traje”, naveo je on.

Povodom 40 godina od kompilacije “Paket aranžman”, sada je remasterizovan taj album, izašao je i na vinilu. Idoli, Električni orgazam i Šarlo akrobata su tada bili najbolji beogradski rok bendovi Novog talasa.

“Ovo je sve kao prava kuga, svako može da je zakači. Žao mi je svih kolega koji su izgubili tu bitku. Na neki način je to i bilo očekivano, kada je krenula tako opasna pandemija. Isto tako su mnogi drugi nastradali koji nisu javne ličnosti”, naglasio je Gile. M.V.

Bonus video: