Snimak EKV koncerta na dvostrukom albumu

Snimak koncerta koji je izveden pola godine prije smrti frontmena Milana Mladenovića dugo se smatrao izgubljenim
488 pregleda 1 komentar(a)
EKV
EKV
Ažurirano: 02.12.2017. 09:43h

Skoro 15 godina nakon posljednjeg izdanja sa potpisom grupe EKV, snimka nastupa iz “Sava centra” pod naslovom “Iznad grada”, objavljen je zapis sa akustičnog koncerta beogradske grupe održanog u Prištini 1994.

Snimak koncerta koji je izveden pola godine prije smrti frontmena Milana Mladenovića dugo se smatrao izgubljenim, ali ga je izdavačka kuća “Mascom” sada lansirala na tržište kao dvostruki album “Krug”. Rok kritičar i autor knjige o EKV-u “Mesto u mećavi”, Aleksandar Žikić istakao je da je ovo izdanje ekskluzivno svjedočanstvo dostojanstvenog smiraja jedne izuzetne karijere.

„Instrumentarijum je sveden na akustičnu gitaru i klavir. Milan i Margita ostali su, poslije svega, sami, ali ih to sudeći po ovom ostvarenju, nije pokolebalo u nastojanju da u svakom trenutku daju najbolje od sebe. Očigledno odlučivši da nove okolnosti prilagode sebi (umjesto obrnuto) stvorili su još jednu nadahnutu i blistavu varijaciju EKV-a”, istakao je on. “Krug” je u pretprodaji putem sajta “Mascoma”, a na YouTubeu su dva singla - “Kao da je bilo nekad” i “Krug”.

Bonus video: