Gariks i U2 zajedno napravili himnu

Holandski DJ i čuveni bend zaduženi za službenu pjesmu fubalskog prvenstva Euro 2020

2458 pregleda 0 komentar(a)
Gariks i U2, Foto: martin garrix instagarm
Gariks i U2, Foto: martin garrix instagarm

Poznati holandski DJ i producent Martin Gariks pozvao je grupu U2 kako bi zajedno snimili službenu pjesmu za Euro 2020 (koje se zbog pandemije održava ove godine), pod nazivom “We Are The People We’ve Been Waiting For”.

Pjesma “We Are The People We’ve Been Waiting For” službeno će biti predstavljena 14. maja uoči početka Evropskog prvenstva u fudbalu koje se održava od 11. juna do 11. jula ove godine. Kako prenosi The Sun, Bono i Edž su ovih dana u Londonu kako bi zajedno s Gariksom snimili i prigodan video za pjesmu.

Iz izvora bliskih muzičkom timu saznaje se da je Martin Gariks veliki ljubitelj fudbala zbog čega je htio za saradnike najveće i najbolje, a zbog toga je i odabrao grupu U2.

“Proveo je mjesece i mjesece radeći na ovoj pjesmi kako bi je učinio savršenom, a pošto su se Bono i Edž priključili radu, numera je po njegovom mišljenju ispala savršena”, izjavio je izvor blizak Gariksu.

Martin Gariks navodno je dobio ponudu da napravi himnu za EURO 2020 još u oktobru 2019. godine kada je i izjavio da je to nevjerovatna čast za njega. Kao što je poznato EURO 2020 je odložen za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

Bonus video: