Bluz rok svirka okuplja muzičare iz regiona

"Na ovom događaju muzičari se druže, razmjenjuju mišljenja i iskustva u cilju razvijanja crnogorske scene”, kaže Đuranović, čiji će sastav, uz obrade, svirati i autorske kompozicije
94 pregleda 0 komentar(a)
Kristijan Đuranović, Foto: Jelena Janjetović
Kristijan Đuranović, Foto: Jelena Janjetović
Ažurirano: 01.12.2017. 17:41h

Četvrti Christmas Under The Black Mountain Jam biće održan 17. decembra na novoj lokaciji - u Domu kulture u Đenovićima. “Ove godine ima poseban karakter, biće dio cjelodnevnog programa koji počinje u 10 časova. Događaj otvara Božićni bazar čiji je cilj prikupljanje novca za opremanje kreativne radionice za djecu Đenovića, a bogat program za mališane trajaće do 14 časova”, ispričao je Kristijan Đuranović, organizator događaja i vođa benda Light Under The Black Mountain. Večernji dio programa, bluz - rok koncert u 20 časova otvoriti bendovi P.R.C. Kenova i Fast Woman and Slow Horses, a ulaz je slobodan.

“Slijedi koncert benda Light Under The Black Mountain i naših prijatelja. Gostovaće gitaristi Duka Martinović, Miha Radonjić, Zoro Odalović, Đorđije Radonjić, Dragomir Đorđević, Slaven Šćepanović, Goran Hinić i kroz desetak kompozicija razmijeniti svoja muzička iskustva. Treći dio koncerta pripada našim gostima iz Hrvatske. Dolaze nam gitaristi Vedran Božić, koji je dugo svirao u grupi Time i Branko Bogunović Pif (Plava trava zaborava, Animatori i Drugi način), Krešo Randić na bubnjevima i Tomas Krkač na basu. Oni će nas provozati kroz godine njihovog iskustva i znanja u sat i po kvalitetne bluz - rok svirke”, najavio je Đuranović.

Jam, koji posljednje četiri godine okuplja muzičare iz Crne Gore i regiona, prerasta u tradiciju.

“Svake godine publika uživa u dobrom gitarskom tonu i sjajnim kompozicijama američkog bluz roka. Iako se tog dana okupljamo, za bluz standarde vježba nam nije potrebna. Na ovom događaju muzičari se druže, razmjenjuju mišljenja i iskustva u cilju razvijanja crnogorske scene”, kaže Đuranović, čiji će sastav, uz obrade, svirati i autorske kompozicije. “Završili smo snimanje prvog albuma, a kompozicije za drugi su već spremne”, pohvalio se on.

Bonus video: