"Bez dileme - antifašizam": KIC pop hor okupio publiku svih generacija

Antifašistički koncert nije privukao samo publiku, već su i mnogi afirmisani muzičari, među kojima Andrijana Božović i Renata Perazić, željeli da pjevaju s horom
125 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2017. 21:44h

Partizanske pjesme izgleda da su hit u glavnom gradu Crne Gore, posebno ako ih izvodi KIC pop hor. Spekatakularna dva koncerta „Bez dileme - antifašizam“ okupila su u KIC-u Budo Tomović mnogobrojnu publiku svih generacija, a karte su razgrabljene u rekordnom roku.

Kako to obično biva na svim važnim svečanostima, ni ova nije mogla proći bez vojnog orkestra sa kojim je hor otpjevao dvije himne - crnogorsku "Oj, svijetla majska zoro" i jugoslovensku "Hej, Sloveni" koja je kod prisutnih izmamila aplauz. Iako sastavljen od članova među kojima mnogi nikad nijesu pjevali u horu, to se nije moglo primijetiti. Oduševljena publika pratila ih je uglas, a izvođače, kao i dirigenta, nakon svake pjesme nagrađivala aplauzom.

Antifašistički koncert nije privukao samo publiku, već su i mnogi afirmisani muzičari, među kojima Andrijana Božović i Renata Perazić, željeli da pjevaju s horom. Najmlađi gosti bili su članovi dječjeg hora Zvjezdice, koji su takođe bili na visini zadatka. Najveće ovacije tokom sinoćnjeg koncerta izazvala pjesma “Po šumama i gorama", a jedina promjena u programu, u odnosu na prethodnu noć je to što se Zuvdija Hodžić, predsjednik Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore nije ponovo obratio prisutnima. On je na prvom koncertu održanom na nekadašnji Dan republike, kao jedan od gostiju, podsjetio publiku na tekovine bivše Jugoslavije.

Dirigent Saša Barjakatarović nakon višednevnog vježbanja sa horom i mnogo utrošenih sati na uvježbavanje repertoara bio je veoma zadovoljan.

„Oduševljen sam i repertoarom kako je zvučao, ali i atmosferom u sali. Posebno sam ponosan na članove hora koji, iako su amateri, pokazali su profesionalizam kako u spremanju repertoara, tako i pri izvođenju. Imali smo takođe sjajne goste, koji su odlično odradili svoj dio, tako da smo svi bili na visini zadatka“, prokometarisao je on nakon prvog koncerta.

KIC pop hor je svoj antifašistički repertoar premijerno predstavio na nedavno održanom koncertu u Nikšiću.

„Tada smo izveli dio repertoara i to je bilo sjajno opipavanje pulsa publike, da vidimo kako reaguju na ono što smo mjesecima brižljivo spremali. Taj nastup bio nam je sjajna smjernica da smo na pravom putu, i na čemu još do samih koncerata u Podgorici treba poraditi“, ispričao je Barjaktarović.

Isti repertoar hor će izvesti i na trećem koncertu koji je zakazan za 22. decembar, a karte mogu da se podignu na biletarnici KIC-a već od danas.

„Repertoar se neće mijenjati. Tačno je da imamo dosta gostiju, ali mislim da su zahvaljujući ovim koncertima za koje je vladalo veliko interesovanje dobili elan da, ako treba, odlože druge obaveze da bi te večeri pjevali sa nama“, istakao je Barjaktarović, koji je na račun nastupa dobijao samo riječi hvale.

„Ljudi su mi prilazili i govorili kako smo ih vratili u neka stara, srećna vremena, da se osjećala ljubav, da smo bili uvježbani, da se osjećala pozitivna energija, a njihove reakcije na koncertu ulili su nam snagu da nastavimo da radimo i da svaki naredni put budemo bolji“, obećava on.

Galerija

Bonus video: