Region oduševljen pjesmom “Neobična”

Božo Bulatović o novom singlu koji je u etru već nekoliko dana

8394 pregleda 97 reakcija 21 komentar(a)
Božo Bulatović, detalj iz spota, Foto: Screenshot
Božo Bulatović, detalj iz spota, Foto: Screenshot

Crnogorski muzičar Božo Bulatović objavio je singl “Neobična” za koju je sam pisao muziku i tekst. Za aranžman je bio zadužen Božov stalni saradnik Igor Perović, dok je snimanje obavljeno u studiju Mihe Radonjića „M sound“. Bek vokale su pjevali Vjera Nikolić-Lala i Dario Maršić, a mastering je rađen u Beogradu u studiju „O“ Olivera Jovanovića.

Pjesmu prati i video sniman u filmskom studiu „Dragutinović“ pod režiserskom palicom Rada Koprivice, a pored benda i Bulatovića u njemu se kao “neobična” pojavljuje Vanja Perović.

Pjesma je u etru već nekoliko dana, a iako je tvrđeg zvuka, prilično drugačije zvuči od prethodnih Božovih pjesama.

“Reakcije su jako dobre, posebno iz regiona. U Hrvatskoj posebno vole ovaj zvuk i došlo mi je dosta dobrih reakcija, medija i ljudi na društvenim mrežama, da čak savjetuju da forisram pjesme ovog ritma i stila”, kaže u razgovoru za “Vijesti” Bulatović.

Inspiracija za “Neobičnu” došla je dok je svirao gitaru.

“Kad pjesma krene dok sviram gitaru onda samo znam da se naslanja na prethodne singlove koji šalju poruku ljubavi, a opet mnogo čvršća. Iskreno, mnogo više volim svoje brže i čvršće stvari, ali ljudima je izgleda malo potrebno i ritma, tako da neka to bude povod, a ne inspiracija za ovu pjesmu”, kaže Bulatović.

I ovom numerom muzičar najavljuje dugoočekivani album. Zasada je poznato da je gotov i da će ga objaviti Croatia Records.

“Mnogo znači kad najveća regionalna kuća stane iza vas, onda svi mediji uglavnom imaju toliko vremena da preslušaju materijal i otvore mejl, a muzici ne treba više od toga samo da se pažljivo sasluša i ocjeni je li to ok”, smatra muzičar.

“Što se tiče Bosne i Hercegovine i Srbije, moji prehodni singlovi su se upravo zahvaljujući Croatia recordsu našli na top-listama i programima mnogih medija, tako da ne sumnjam da će tako biti i sa ovom pjesmom”, dodaje Bulatović.

Na albumu će biti 13 ili 14 pjesama, a kako kaže, trenutno čeka završetak “divne balade”.

“Ako se stigne, možda se i ona nađe na albumu. Svi objavljeni singlovi biće dio albuma”, obećava Bulatović koji iza sebe ima dosta hitova i sa prethodnih projekata, a hoće li se neki od njih naći kao bonus na novom albumu koji će, ipak, biti objavljen na tržištu čitave ex-Yu otkriva: “Naravno, biće pjesama koje sam ovdje promovisao, ali region zbog nemogućnosti adekvane promocije ih je propustio. Testirao sam singlom ‘Voštana figura’ i to se pokazalo kao više nego dobro, čak su mi odavde slali poruke oduševljenja novom pjesmom i spotom, što dovoljno govori koliko singl gubi ako nema ozbiljnog distributera”, napominje Bulatović.

Posljednjih godina angažovan je i kao autor za hrvatske izvođače, pa su njegove numere izvodili Crvena jabuka, Zlatko Pejaković.... To mu je, priznaje otvorilo vrata, ne samo kao izođaču već i kao autoru.

“Znači mnogo kad pomeneš sva ta imena. Drugačije te gledaju, s poštovanjem i sa željom da čuju i još nešto. Pišem mnogo u posljednje vrijeme i sigurno da ne mogu sve to otpjevati, tako da će se sigurno naći neko ko se vidi u tim pjesmamma”, obećava Bulatović.

Bonus video: