Klepton imao teške reakcije

Klepton se udružio sa kolegom skeptikom Van Morisonom za numeru “Stand and Deliver”, što je bila samo jedna od mnogih pjesama koje je Morison snimio o pristupu vlade Velike Britanije suzbijanju širenja kovida-19

2585 pregleda 4 komentar(a)
Erik Klepton, Foto: Wikipedia
Erik Klepton, Foto: Wikipedia

Muzičar Erik Klepton podijelio je svoje iskustvo sa vakcinisanjem, nazivajući svoje reakcije na njega “strašnim” i kritikujući takozvanu “propagandu” koja promoviše bezbjednost vakcine.

U pismu pisanom italijanskom arhitekti (i aktivisti protiv lockdowna) Robinu Monoti Gracidei, podeljenom na Telegramu i verifikovanom od strane “Rolling Stonea2, Klepton je detaljno opisao neželjene efekte koje je iskusio poslije primanja vakcine AstraZeneca (AZ) protiv kovida-19.

“Uzeo sam prvu dozu AZ-a i odmah sam imao teške reakcije koje su trajale deset dana. Na kraju sam se oporavio i rečeno mi je da će proći dvanaest nedelja prije druge doze … “, napisao je Klepton u pismu.

“Otprilike šest nedelja kasnije ponuđeno mi je i uzeo sam drugi AZ, ali uz malo više znanja o opasnostima. Nepotrebno je reći da su reakcije bile katastrofalne, ruke i noge su mi bile ili kao smrznute, utrnule ili su pekle i bile prilično beskorisne dvije nedelje, bojao sam se da više nikada neću svirati (patim od periferne neuropatije i nikada ne bih smio da priđem igli). Ali propaganda je rekla da je vakcina sigurna za sve …”

Ono što je Klepton opisao u svom pismu uglavnom je u skladu sa onim što ljudi mogu da očekuju poslije primanja vakcine AstraZeneka. Dobro je dokumentovano da mogući neželjeni efekti vakcine AstraZeneca mogu da uključuju umor, jezu, groznicu, mučninu, glavobolju ili “opšte loše osjećanje”. Takođe može prouzrokovati “prekomjerno znojenje, svrab na koži ili osip”, mada je to ređe.

Prošle godine, Klepton se udružio sa kolegom skeptikom Van Morisonom za numeru “Stand and Deliver”, što je bila samo jedna od mnogih pjesama koje je Morison snimio o pristupu vlade Velike Britanije suzbijanju širenja kovida-19.

“Nastavljam da koračam putem pasivne pobune i pokušavam da povučem liniju kako bih mogao aktivno da volim svoju porodicu, ali teško mi je da pregrizem jezik sa onim što sada znam“, napisao je Klepton u svom pismu.

“Tada sam upućen na Van Morisona, tada sam pronašao svoj glas, i iako sam pjevao njegove reči, one su mi odzvanjale u srcu… Snimio sam ‘Stand and Deliver’ 2020. godine i odmah se suočio s prezirom i porugom”.

Bonus video: