“Ćutaću” u svakom žanru dobro zvuči

Jedna od najslušanijih pjesama sa albuma “Sloboda” Marka Louisa dobila spot

2242 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota: Marko Louis, Foto: Screenshot
Detalj iz spota: Marko Louis, Foto: Screenshot

Marko Louis ekranizovao je numeru “Ćutaću” sa aktuelnog albuma “Sloboda” koji je objavljen krajem prošle godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

Kombinovanjem elemenata globalne vorld muzike, fanka, džeza, spakovano u muzičkim okvirima balkanskog duha i zaraznog ritma, pjesma “Ćutaću” je već hit u regionu. Od objavljivanja albuma ova numera je dominirala kod publike i osvojila za kratko vrijeme uši i srca Markovih fanova i muzičke publike. Aranžmanom, pjesmi predodređena folk sudbina dobila je neočekivanu dimenziju, zahvaljujući Markovom pristupu ka kombinovanju tradicionalnog i savremenog zvuka.

Kompozitor i tekstopisac Slavko Milovanović, koji inače komponuje pretežno pop muziku, napisao je emotivnu, čak bi se moglo reći kafansku pjesmu. Marko je svojim aranžmanom, specifičnog ritma i duha, poveo pjesmu ka svojstvenom stilu i žanru: “Slavko je otpevao pjesmu na svom IG profilu. Zvučala je kafanski, ali je imala neku notu ljepote i činilo mi se da bi u svakom žanru dobro zvučala. Stupio sam sa njim u kontakt i rekao mu da mi se pjesma sviđa i da bih je rado snimio u svom fazonu. Slavko je prihvatio izazov, a odmah zatim počelo je i snimanje”, ispričao je Marko Louis.

Režiju i produkciju video spota potpisuje dugogodišnji Markov saradnik Dragan Jereminov. Marko i on odlučili su da je ova pjesma zaslužila filmsku realizaciju spota. Okupljena je vrhunska glumačka ekipa koju čine Milena Radulović, Uroš Jakovljević i Branislav Jerković.

“Milena i ja se znamo od njenog rođenja. Naše porodice su veoma bliske, gotovo smo kao familija. Uroša znam sa fakulteta, gdje sam mu bio realizator zvuka na završnom studentskom projektu, a Banetu Jerkoviću i njegovoj supruzi sam pjevao na svadbi, koja je bila nezaboravna. Milena i ja dugo planiramo da sarađujemo na nekom projektu. Drago mi je da se to desilo sa pjesmom ‘Ćutaću’. Ovo je svakako tek početak naše kreativne saradnje”, obećao je Marko Louis.

Bonus video: