Biraju najbolju pjesmu na teritoriji ex-Yu

„Ako bih rekao kako zamišljam pobjedničku pjesmu, onda bih vam previše rekao, ili bih vas skrenuo na krivi put da ispunjavate moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja…"

4975 pregleda 8 komentar(a)
Milan Mlade,3, Foto: promo
Milan Mlade,3, Foto: promo

Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno i ove godine dodijeliti Nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodjeljuje za najbolju pjesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, na osnovu odluke stručnog žirija.

Ova godine u žiriju su frontmen benda „Urban & 4“ Damir Urban, muzičar Kiril Džajkovski, nekadašnji bubnjar EKV-a Ivan Fece Firči, Katarina Epštajn, urednica RTS tematskog kanala „Rokenroler“ i autorka emisije „Pop Karusel“ Radio Beograda 1, i Zoran Stajčić, glavni urednik portala „Ravno do dna“.

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2021 biće raspisan danas, 1. juna.

„Ako bih rekao kako zamišljam pobjedničku pjesmu, onda bih vam previše rekao, ili bih vas skrenuo na krivi put da ispunjavate moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja… Dakle, prijavi svoju stvar! Pogotovo vi mladi koji ste možda nesigurni u sebe - budite iskreni, pustite da pjesma izađe iz vas. Iznenadite me… Ugodno!“, rekao je Zoran Stajčić.

„Dragi autori i izvođači, drage kolege muzičari, vaše gitare, taj suludi vremeplov, okrenite prema budućnosti i donesite zvuk koji tek dolazi! Donesite nam nešto novo, sveže i iskreno! Nakon što se vaša pjesma zavrti prvi put u eteru, svijet mora postati bolje mjesto. Ništa više neće biti isto“, poručio je Urban.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svojstvene umjetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića.

„Konkurs je otvoren za sve umjetnike u regionu koji su u svom muzičkom i pjesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti, drugačiji. Radujemo se pjesmama i sigurni smo da će nagrada ove godine ispuniti standarde koje je veliki umjetnik Milan Mladenović postavio“, kazala je Katarina Epštajn pred raspisivanje konkursa koji će biti otvoren od 1. do 30. juna.

Nagrada Milan Mladenović biće dodijeljena treći put na svečanosti 21. septembra, na dan rođenja Milana Mladenovića.

Dobitnik prve nagrade koja je dodijeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pjesmom „D.E.P.R.A“, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pjesmom „Daj mi sve“. Svi detalji o nagradi i konkursu biće objavljeni 1. juna na sajtu www.milanmladenovic.com. M.V.

Bonus video: