Tri mjeseca svirki za ljubitelje tvrđeg zvuka

Manifestacija Nikšićko Rocks Garden Fest biće održana tokom ljeta u Podgorici, Baru i Danilovgradu

3429 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih manifestacija Nikšićko Rocks Garden Festa, Foto: Privatna arhiva
Sa jedne od prethodnih manifestacija Nikšićko Rocks Garden Festa, Foto: Privatna arhiva

Nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa muzička manifestacija Nikšićko Rocks Garden Fest počinje u junu, i trajaće tokom čitavog ljeta.

Ovaj festival tradicionalno se održava na nekoliko lokacija u Podgorici, Baru i Danilovgradu i okuplja mahom crnogorsku autorsku scenu, ali i muzičare iz regiona i šire.

Prema riječima organizatora, Damira Ibiševića, iz NVO MAK, nastavlja se sa dobrim koncertima i ove godine.

„Već godinama unazad prikazujemo i predstavljamo autorsku scenu Crne Gore i u goste dovodimo alternativne bendove i gitariste. Prošle godine nismo organizovali festival zbog situacije sa koronom i zabrane koncerata i okupljanja, tako da smo se spremali za ovu godinu“, kazao je Ibišević.

Osim koncerata, ovogodišnje izdanje biće specifično po jednom novitetu.

Naime, manifestaciji Nikšićko Rocks Garden Fest ove godine priključuje se akciji ekološkog pokreta Nikšićko Green u okviru kojeg će biti organizovano čisćenje Podgorice i okoline.

„Akcija će najvjerovatnije zaživjeti i u drugim gradovima u toku ljeta, a pratiće je i prigodan muzički program. Osim NVO MAK u akciji će učestovati i razne ekološke organizacije. Naravno, sve ćemo raditi i planirati u skladu sa postojećim mjerama za suzbijanje koronavirusa“, poručio je Ibišević.

Podsjetimo, festival realizuju NVO MAK i Nikšićka pivara.

Bonus video: