Novi album Miodraga Bola Boškovića

"Moja muzika i moji filmovi su samo moje viđenje Crne Gore, njene istorije, tradicije, ljudi, događaja, i bio bi srećan, ako sam na taj način barem dijelom prikazao njenu ljepotu, koja je za mene nesaglediva"

2986 pregleda 7 komentar(a)
Bošković, Foto: Privatna arhiva
Bošković, Foto: Privatna arhiva

Kompozitor i autor filmova Miodrag Bole Bošković objavio je novi muzički album pod nazivom "Doclea i druge priče".

Šesti Boškovićev samostalni album instrumentalne muzike čine kompozicije: Doclea, Prevalis, Zeta i Titograd – Podgorica (povratak u budućnost), a predstavljaju muzičko putovanje kroz vjekove Crne Gore.

Na novom albumu nalazi se i bonus pjesma Jelena Savojska, posvećena crnogorskoj princezi i italijanskoj kraljici Jeleni Petrović Njegoš.

Projekat “Doclea i druge priče” rađen je dvije godine u Boškovićevom studiju “Noćna ruža Crne Gore”. CD je prošle godine štampao City records iz Beograda, ali je zbog pandemije koronavirusa tek sada predstavljen javnosti. Bošković je autor cijelog projekta, koji podrazumijeva komponovanje, produkciju, programiranje i miks, dok je idejno rješenje omota nastalo u saradnji sa Brankom Gazdićem.

Bole Bošković
foto: Privatna arhiva

"Moja muzika i moji filmovi su samo moje viđenje Crne Gore, njene istorije, tradicije, ljudi, događaja, i bio bi srećan, ako sam na taj način barem dijelom prikazao njenu ljepotu, koja je za mene nesaglediva", kaže autor. “Ja nijesam ono što komponujem ili snimam. Ja sam ono što osjećate, dok slušate moju nuziku ili gledate moje filmove”, poručuje Bošković.

Bonus video: