Premijera pjesme „Oni žive”

Gitarista Scoffo sa duom iz Bara, Tomom Kneževićem i Le Crewom nastupa na manifestaciji Nikšićko Rocks Garden Fest

1628 pregleda 2 komentar(a)
Scoffo, Foto: Privatna arhiva
Scoffo, Foto: Privatna arhiva

Mladi gitarista Scoffo iz Nikšića nastupiće od 20 časova u podgoričkom “Small pub Allstarsu” u Podgorici u okviru manifestacije Nikšićko Rocks Garden Fest. Pored njega publika će imati priliku da čuje još i guitarski duo iz Bara, Toma Kneževića i Le CREW iz Podgorice.

„Planiram da sviram uglavnom alternativnu muziku koja u suštini nije konvencionalna. Na repertoaru će se možda i naći nešto malo komercijalnije, ali biće to rok sa primjesama bluza, fanka, regea i ostalih žanrova koji su kod nas alternativni”, kaže za “Vijesti” Scoffo.

Pored obrada od kojih se sastoji 90 odsto njegovog repertoara, publika u Podgorici imaće priliku da čuje i jednu njegovu autorsku kompoziciju.

“U pitanju je numera ‘Oni žive’ koja je nedavno napisana. Skoro je gotova. Tekst je napisan, a instrumentalni aranžman, iako nije konačan, isprobao sam njegov koncept na gitari, tako da mi je ostao manji dio posla da završim oko te pjesme. Svakako će mi biti interesantno da čujem reakciju publike. Zato se dosad i nijesam usudio da je sviram, ovo će biti njena premijera”, otkriva Scoffo.

Kako kaže, ovo je zasada njegova jedina autorska numera.

“Pisao sam još nešto sa strane, međutim autorsku muziku još nijesam predstavio publici. Ovo će biti prva moja pjesma koju ću da sviram na nastupu. Rađena je u rok fazonu i dosta vuče na muziku koju su gajili EKV i Block Out”, otkriva on.

Od gitarista sa kojima će dijeliti scenu večeras, imao je priliku da nastupa samo sa Le Crewom.

“Za ovaj duo iz Bara sam čuo, ali nijesam imao priliku da ih slušam. Što se tiče Le Crewa, gostovao sam na njegove dvije svirke i slušao ga još ponekad, a sa Tomom se privatno družim”, ispričao je Scoffo.

Bonus video: