Bajaga: Budva je jedno od najljepših mjesta za doček Nove godine

Pjesmu „Montenegro” često odsviramo kad dođemo u Crnu Goru, a i zgodna je za ta slavlja
216 pregleda 1 komentar(a)
Bajaga i instruktori, Foto: Bajaga.com
Bajaga i instruktori, Foto: Bajaga.com
Ažurirano: 24.11.2017. 19:02h

Ovu godinu dočekali su u Baru, narednu će u Budvi. Gotovo da je nemoguće zamisliti neki praznični koncert u Crnoj Gori ili bar na primorju bez Bajage i instruktora. Ovoga puta poznati beogradski rokeri sviraće 30. decembra u metropoli crnogorskog turizma, a frontmen Momčilo Bajagić se nada da će atmosfera biti jednako dobra kao i lani.

"U Baru je bilo fantastično prošle godine, bili smo oduševljeni i mi i publika. Baš dobre utiske odatle nosimo. U Budvi nismo bili jedno dvije-tri godine, ali znamo gdje dolazimo, u jedno od najljepših mjesta na primorju gdje može da se dočeka Nova godina. Tako da mi je drago da smo i mi dio tog novogodišnjeg programa. Mi 30. sviramo, ali to se sve računa kao dio praznika", objašnjava kroz smijeh Bajaga.

To što je postalo gotovo tradicionalno za njega i ekipu da novogodišnje večeri provode u Crnoj Gori nije ništa čudno ako se ima na umu da je Bajaga našoj zemlji posvetio jedan od svojih hitova.

"Jeste. Davno je bilo kad sam napravio pjesmu 'Montenegro' i ta pjesma je još uvijek rado slušana i često je odsviramo kad dođemo u Crnu Goru, a i zgodna je za ta slavlja", ističe on.

Popularni muzičar je sa Instruktorima tokom ljeta tradicionalno svirao širom ex-YU regiona, ali i Evrope, da bi se zatim sa dolaskom jeseni bacio na pripremanje novog albuma, nasljednika izdanja "Daljina, dim i prašina" objavljenog prije pet godina.

Sagovornik "Vijesti" otkrio je da je već gotovo osam pjesama, snimljenih u "Studiju O" u Beogradu, kojim je Bajaga oduševljen.

Roker je kazao da ne žuri sa radom na albumu, jer nije obavezan nikakvim ugovorom sa nekom izdavačkom kućom.

"Još dvije pjesme se rade, to nam je još jedini posao. Međutim, s obzirom na to da u decembru imamo dosta nastupa, kao i u januaru, vjerujem da će do polovine februara sve biti gotovo. Tako da bi moglo da izađe tu negdje početkom proljeća", najavio je muzičar.

Na Bajaginoj zvaničnoj Facebook stranici objavljeno je nekoliko stihova iz ove i drugih pjesama koje će se naći na predstojećim albumima, u kojima dominiraju teme sjećanja, nostalgije, povratka u prošlost...

"Ima i toga, a i drugih stvari. Na Facebooku ne objavljujem uvijek sve ja, tako da tu ima i jedan odličan tekst Duška Kovačevića, našeg čuvenog dramskog pisca, za koji sam radio muziku. Mislim da je to ta nostalgična, ali imam i ja sjetnih pjesama na albumu, a i nekih više optimističnih. Tako da sve to ima neku svoju priču i još malo nam fali da je kompletiramo", objašnjava Bajaga.

Kad su u pitanju gosti, kaže da za sada nema ništa spektakularno u najavi, osim što je Saša Ranđelović, gitarista Nevernih beba, odsvirao solo na jednoj numeri.

"A na albumu ima i jedna Žikina (Milenković, član Instruktora) muzika za koju sam ja pravio tekst, pa smo tu nas dvojica napravili neku vrstu dueta. Možda će biti još neko gostovanje, zavisi od toga što ću da napravim, ali do sad smo se uglavnom oslanjali na sopstvene snage", kaže muzičar.

U studiju je najbolje biti bistre glave

Na Facebook stranici Bajage i Instruktora objavljena je i fotografija na kojoj beogradski roker svira gitaru okružen flašama vina, ali na pitanje da li je snimanje proteklo uz dosta pića, nakon glasnog smijeha, odgovara negativno.

"Naravno, bilo je tu i vina i drugih pića, ali ne baš u nekim velikim količinama. Ovo je bio baš neki trenutak kad smo pravili pauzu da ručamo, pa je uz jelo bilo i malo rozea, ali nije to prioritetno. Nekako je u studiju ipak najbolje da ste bistre glave", smatra muzičar.

Na novom albumu samo emocije, a biće raznih

Bajaga je naglasio da na novom albumu "juri samo emociju", a kazao je da će ih biti raznih. Izjavio je i da ga novi materijal atmosferom najviše podsjeća na album "Jahači magle".

"Baš su različite, ali uvijek su emocije u pitanju. Ima i sreće i tuge i ljubavi i svačega, ali kažem najviše su me emocije zanimale kao tema na ovom albumu. Tako da za sad ide u tom pravcu", otkriva on.

Za sada nije poznat naslov albuma, a jedina nova pjesma koju je publika mogla da čuje na koncertima je "Bilo bi lako".

Bonus video: