Lazar Ilić će se oprobati kao DJ: Nastup za braću iz Plava

On otkriva da je u dogovoru sa fondacijom Budi human odlučio da zamoli sve goste da pošalju bar po jednu poruku za dječake koji vode svoju bitku

5831 pregleda 3 komentar(a)
Ilić, Foto: Miodrag Marković
Ilić, Foto: Miodrag Marković

Crnogorski dizajner Lazar Ilić riješio je da se okuša i kao DJ, pa će tako večeras u podgoričkom lokalu Backstage biti zadužen za muzički izbor.

Kako je poznat kao neko ko voli muziku, ali i često sam organizuje humanitarne akcije, i večerašnji Ilićev nastup imaće poseban povod.

“Moram da naglasim da ovog puta nije bila presudna moja želja da postanem DJ, već da se oprobam u nečemu potpuno novom za mene. Na ideju je dosao moj prijatelj Mihajlo koji je inače vlasnik kluba gdje ću večeras i nastupati. Nakon samog predloga da puštam muziku večeras, odlučio sam da uradim i nešto lijepo. Tako da večeras, osim dobre muzike, provoda našli smo prostora i za mali humanitarni gest ne samo od mene, već od ostalih posjetilaca”, ispričao je za Vijesti Lazar.

On otkriva da je u dogovoru sa fondacijom Budi human odlučio da zamoli sve goste da pošalju bar po jednu poruku za dječake koji vode svoju bitku.

“U pitanju su Nemanja i Lazar, braća iz Plava koji su aktivni korisnici Fondacije ‘Budi human’, za koje se prikupljaju novčana sredstva kako bi ostvarili svoju šansu za liječenje.

Dječaci nijesu samostalni, ne mogu brinuti sami o sebi, ne govore, ali su, uprkos svim nedaćama, veoma nasmijana i aktivna djeca”, otkriva Ilić i dodaje da je ovim hrabrim dječacima potrebna terapija matičnim ćelijama na klinici Liv hospital u Turskoj, kako bi se njihovo stanje poboljšalo.

“Zajedničkim snagama možemo vratiti ovim hrabrim dječacima osmijeh na lice i pomoći im da imaju ljepše i bezbrižnije djetinjstvo. Slanjem SMS poruke sadržine 37 na 14543 podržimo naše heroje”, poručuje on i dodaje da je u subotu, 12. juna, baš na dan kad on pušta muziku, Nemanji, jednom od braće Novićević rođendan.

Set lista za večerašnji nastup, kako kaže, nije još spremna.

“I dalje je pravimo i vjerujem da će biti tako da samog početka nastupa. Kako do sada nisam imao priliku ništa ni slično da radim, imam tremu, ali onu pozitivnu i koja u meni budi adrenalin koji mi prija. Šta god da uzmem da radim, volim da to bude na visokom nivou i onako kako se očekuje”, tvrdi sagovornik Vijesti.

“Uvijek želim da svi gosti budu srećni i zadovoljni i da to što su izdvojili svoje vrijeme da podrže mene i ovaj humani nastup ne bude nešto zbog čega će se kajati, već želim da tu noć pamte po lijepoj energiji”, ne krije svoja očekivanja on.

Kako set lista nije gotova, a najavljeno je da će uglavnom biti r’n’b muzika, Lazar otkriva da li će puštati ono što inače voli ili će biti spreman da se prilagodi ukusima publike.

“Slušam zaista svašta, nisam siguran da bi ljudi bili srećni da čuju baš sve što se nalazi na mojoj playlisti. Ali kada je riječ o muzici koju ću puštati večeras, to je onako probrano i usklađeno za ambijent, a dovoljno popularno da nas sve natjera da se malo opustimo i izigramo. To nam zaista svima mnogo treba”, smatra Ilić.

Kada je riječ o trendovima, ne krije da je sa muzikom vrlo slična stvar kao i sa modom.

“Treba pratiti trendove, ali ne slijepo. Tako da to će biti hitova trenutno popularnih, ali i onih evergreenova bez kojih moj dan ne može da prođe nikako i koje apsolutno svi volimo”, kaže on.

Ipak, ovaj muzički izlet ne znači da će se Ilić ubuduće više posvetiti muzičkoj karijeri.

“Iskren da budem, vrlo teško bih mogao da uklopim u moju svakodnevicu bilo kakvu vrstu novog hobija. A za mene je to muzika. Muzika je nešto što mene pokreće i inspiriše, prije svega, kada je riječ o svim mojim modnim podvizima. Ali, za sada, ipak ću muzičarima i DJ-evima prepustiti taj dio, a ja ću kao i do sada inspiraciju crpiti iz toga ali ipak kao slušalac i uživalac, ali ne kao DJ ili producent”, siguran je on.

“Veliko hvala dugujem i mom najboljem prijatelju Marku Došljaku koji je inače DJ i koji mi je desna i lijeva ruka ovog puta”, priznaje Ilić.

Bonus video: