Ruski 3D umjetnik radio spot za „Recesivni gen”

Rambo Amadeus ekranizovao još jednu numeru s aktuelnog albuma “Brod budala”

2707 pregleda 2 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: KOTORART
Rambo Amadeus, Foto: KOTORART

S posljednjeg albuma svjetskog kilo cara Ramba Amadeusa “Brod budala” stigao je novi singl. Naime, kako Rambo kaže, video spot za pjesmu “Recesivni gen” dobio je zahvaljujući ljubaznošću urednika ruske internet stranice Antropogenez.ru, poznatog 3D umjetnika Sergeja Krivoplajsova.

“Demo snimak za ovu pjesmu sam uradio prije nekoliko godina. Ipak, odlučio sam da neko vrijeme sačekam sa objavljivanjem. Ova pjesma mi se učinila kao kupus kome treba neko vrijeme da stoji u kaci, da bi se ukiselio i dobio pravi ukus. Zanimljivo je da sam sam odsvirao bas gitaru - taj groktavi zvuk basa nekako volim, a za ovu numeru nije bila potrebna neka virtuoznost, pa nisam morao da gnjavim kolege da sviraju. I ostalo sam tada isprogramirao, pokušao sam da mijenjam naknadno, ali pjesma je takva da šta god sam pokušao, samo je bivalo gore, gubila se ta mantrična moć ponavljanja, pa sam samo dodao ovu gitaru pred kraj. Pregledajući po Youtubu šta ima vezano za evoluciju, vidio sam ovaj materijal, vrlo je poučan. U pitanju je čista nauka”, napisao je Rambo Amadeus u opisu ispod video spota.

Pored toga, dao je fanovima i jedan savjet: “Evo i teksta pjesme. Vjerujem da ga je teško zapamtiti iz prve. Sasvim bi bilo kul kad bismo refren zapamtili i recitovali ga u društvu bez jasnog povoda”, poručio je Rambo.

Projekat “Brod budala” objavljen je sredinom prošle godine, na njemu se nalazi 10 pjesama koje su povezane u jednu cjelinu. U pitanju je Rambov 12. studijski album koji objavljuje u saradnji sa izdavačkom kućom Fair Share. Nakon što su fanovi mogli da ga preslušaju na Rambovom Youtube kanalu, pjesme su se krajem godine našle i na svim digitalnim platformama.

Bonus video: