Kantautorke za nastavak festa

Milica Milović i Lana Bojanić tokom svirke večeras predstaviće i autorske pjesme

6252 pregleda 0 komentar(a)
Milica Milović, Foto: Privatna arhiva
Milica Milović, Foto: Privatna arhiva

Dvije mlade i talentovane kantautorke Milica Milović i Lana Bojanić nastupiće večeras na Nikšićko roks Garden festu koji se seli u Coffee shop Coffeine C-2.

Tokom nastupa predstaviće po nekoliko autorskih numera, ali i svirati obrade rok i bluz domaćih i stranih hitova.

“Svoj nastup sam koncipirala tako da bude sastavljen uglavnom od autorske muzike. Kako se muzikom praktično bavim čitav život, a komponujem posljednje dvije godine, željela sam publici predstavim svoj rad”, kaže za Vijesti Milica Milović.

Muziku koju potpisuje, kako kaže, teško je svrstati u jedan žanr.

“Iskreno, ja i ne volim da definišem muziku i da je smještam u određene okvire. Definitino je ono što stvaram simbioza više muzičkih pravaca od roka, bluza, apternativnog popa, preko džeza”, ističe ona.

Potrudila se da i obrade koje će svirati večeras zvuče slično njenoj autorskoj muzici.

“I u tom dijelu biće ono što najviše volim da slušam. Koliko god da neka pjesma na studijskom snimku zvuči tvrdo, kad je svirate na samo jednom instrumentu, mora imati drugačiju energiju. Tako da sam čak i te obrade napravila da budu slične mom autorskom radu jer u tome je i poenta obrade, da joj date lični pečat”, objašnjava Milović.

Ona je početkom prošle godine objavila mini album “Ostani dobro” po istoimenom singlu za koji ju je inspirisala aktuelna pandemija.

“Sjećam se da su u tom periodu kad je nastala ta numera svi bili negativni, samo se pričalo o koroni, pa sam željela, ne samo sebi, već i onima koji vole muziku da kroz ovu pjesmu unesem dozu svježine i vedrine. Moram priznati da je numera ‘Ostani dobro’ odlično prošla, publika je za kratko vrijeme zavoljela pa sam i cijeli album tako nazvala. No, pored pjesama sa tog mini albuma, biće i kompozicija koje sam radila za ‘Veče crnogorske poezije’ gdje sam pisala muziku na stihove Njegoša, Lesa Ivanovića, Dragana Radulovića”, otkriva Milović šta će to sve publika čuti večeras od 20 časova.

Bonus video: