Buntovnice dobile glas zbog Bili Ajliš

Širli Menson pjevačica benda Garbage pohvalila je mlađu koleginicu

3354 pregleda 0 komentar(a)
Širli Menson, Foto: Redferns
Širli Menson, Foto: Redferns

Kultna pjevačica benda Garbage Širli Menson pohvalila je mlađu koleginicu Bili Ajliš zbog toga što je dala glas i poziciju “buntovnim djevojkama”.

Pjevačica slavnog benda odgovorila je za NME na pitanje o trenutnoj količini talenata na njenom radaru, prije nego što je primijetila kako je sada “vrlo uzbudljivo vrijeme za talas nove alternative”, nabrajajući Dženi Bet, Lil Sim, Arlo Parks i Bili NoMates među svojim favoritima, prije nego što je pomenula Bili Ajliš.

“Tako dugo se činilo da se buntovnice guše”, rekla je Menson za NME. “Nisu im posvećivani ni prostor ni pažnja. Mislim da treba da zahvalimo Bili Ajliš na iznenadnom interesovanju za tužne djevojke, tamne djevojke i djevojke koje nisu u korak sa pop kulturom. To je za mene uzbudljivo jer je to muzika koju volim”, dodala je Širli.

Ona je u tom intervjuu priznala da je ne zanimaju ljubavne pjesme.

“To je s*anje. Volim kad Bili NoMatespogodi žicu; Volim kad Lil Sim svima sve saspe u lice. Volim kada ovi novi umjetnici forsiraju, preispituju i predstavljaju javnosti svoje moćno lice”, ispričala je pjevačica.

Ove godine je takođe zvijezda u usponu Olivija Rodrigo navela alt-rock veterane Garbage kao uticaj na svoj debitantski album “Sour”, dok je Rina Savajama takođe nedavno rekla za NME da je Garbage nadahnuo njen predstojeći drugi album.

“Kako ove djevojke uopšte znaju nešto o nama”, pita se Menson.

“To je misterija, ali imati nekoga poput Rine ili bilo koje iz ove generacije djevojaka koje nas poštuju je zaista sjajno.

Novi album Garbage “No Gods No Masters” upravo je izašao, a u recenziji sa četiri zvjezdice, NME je zaključio: “Sedam albuma i skoro 30 godina karijere, ovi veterani su napravili ploču koja je zavodljiva po svom zvuku i odjekuje porukom, ali i dokazuje trijumf u prikazivanju ne samo muzičkog puta koji je doveo do Garbagea, već i njihovo majstorstvo alt-toned dark-popa koje nadahnjuje izvođače poput Chvrchesa i Lane Del Rej, pa čak i početnike kao što su Rina Savajama i Olivija Rodrigo. Nije “No Gods No Masters” samo Garbageov najbolji album u poslednjih 20 godina - u najmanju ruku - već i album koji je mogao da bude napravljen tek sada”.

Bend će u novembru krenuti na turneju po Velikoj Britaniji sa Blondie. U međuvremenu, Bili Ajliš objavljuje svoj dugo očekivani drugi album “Happier Than Ever” 30. jula, prije nego što 2022. krene na svjetsku turneju.

Bonus video: