Vraća se ljubavnim baladama

Neno Belan snimio duet sa Josipom Radićem koji će predstaviti na Splitskom festivalu

3407 pregleda 0 komentar(a)
Neno Belan, Foto: Promo
Neno Belan, Foto: Promo

Hrvatski muzičari Josip Radić i Neno Belan snimili su još jedan zajednički singl. U pitanju je numera “Zvijezde”. Prvi put Neno je na hrvatskom prepjevao ‘Summer’s gone’, original u izvedbi sastava Kensington Lima, i predstavio nam ‘Lito umire’. Pjesmom ‘Zvijezde’ vraća se baladama, formi u kojoj je tokom duge i bogate karijere napisao i izveo mnoge evergreene. Nova pjesma naći će se i na novom Belanovom albumu “Balade 2 - Lito umire”, nastavku legendarnog kompilacijskog albuma Đavola iz 1989. godine - “Balade - Kad se nađem u predjelu noći”.

Početna Radićeva muzička ideja inspirisala je Belana koji ju je razradio, napisao tekst, a onda su zajedničkim snagama preslagali i dorađivali i stvorili numeru “Zvijezde”. Pjesmu će publika premijerno imati priliku da čuje na 61. Splitskom festivalu na kojem je prošle godine, zajedno sa Zoranom Kačić Čatipović, za duet ‘Čarobna stvar’ (Neno Belan - Alka Vuica) primio “Zlatni galeb”, nagradu publike za pobjednika jubilarnog 60. izdanja festivala.

“Ljubavna balada miriše možda na one moje stare pjesme koje sam objavljivao prije deceniju, dvije, a možda i više godina, a govori o ljubavnom rastanku na jedan emocionalan, ali ipak i romantičan način. Saksofon je odlično odsvirao Jakša Kriletić Jordes, koji je prošle godine postao i novi pjevač legendarne Daleke obale. Radujem se nastupu u Splitu i svim nadolazećim svirkama pod zvjezdanim ljetnim nebom”, kazao je Neno Belan.

Bonus video: