Vlatko Stefanovski nastupa u Podgorici: "Čuvajte ovakve festivale"

Koncert je dio programa Međunarodnog takmičenja gitarista "Montenegro International Guitar Competition - MIGC" za električnu i akustičnu gitaru i glas
67 pregleda 0 komentar(a)
Montenegro International Guitar Competition, pres, Foto: Montenegro International Guitar Competition - MIGC
Montenegro International Guitar Competition, pres, Foto: Montenegro International Guitar Competition - MIGC
Ažurirano: 23.05.2018. 11:18h

Poznati makedonski gitarista Vlatko Stefanovski nastupiće večeras u atrijumu centra "The Capital Plaza" u Podgorici sa početkom u 21 čas.

Na koncertu će, kako je najavio na današnjoj konferenciji za medije, dominantno izvoditi numere sa svog nedavno objavljenog albuma "Maternji jezik", koga je publika u cijelom regionu odlično prihvatila.

Koncert je dio programa Međunarodnog takmičenja gitarista "Montenegro International Guitar Competition - MIGC" za električnu i akustičnu gitaru i glas.

Polufinale se održava danas u podgoričkom Hard Rock Cafe-u od 14 do 18 časova, a finale će biti sjutra, na istom mjestu od 21 čas, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj povodom početka festivala.

O pobjednicima takmičenja odlučuje stručni žiri, koji čine naš poznati gitarista Milorad Šule Jovović, Neno Munitić, profesor gitare i direktor Omiškog festivala gitare, kao i Stefanovski koji je predsjednik žirija.

On je poručio da ovakve festivale treba posebno njegovati.

"Čuvajte ovakve festivale. Oni su dragocjeni. Znam to jer vidim koliko znače mladim ljudima u drugim gradovima u regionu u kojima ih ima. Znate, zabrinjavajuće je koliko dobro mladi ljudi danas sviraju. Srećan što konačno i ovdje imaju priliku to da pokažu i što je ovo takmičenje dobilo prostor koji i kakav zaslužuje", poručio je Stefanovski.

Jedan od osnivača i organizatora Festivala Goran Perišić istakao je da već sada zna da će festival iduće godine biti veći.

"Ovo je i dalje priča o gitari, ali na neki drugi način. Moramo priznati da smo malo iznenađeni brojem zainteresovanih, s obzirom na to da prvi put u Crnoj Gori realizujemo ovako nešto. Već u prvih nekoliko dana prijavljivanja dostigli smo maksimalan broj prredviđenih prijava. Zato već sada znamo da ćemo iduće godine imati potrebu za konceptom koji će obuhvatiti i više mjesta za učesnike i više dana za održavanje takmičenja", istakao je on.

Medijima su se obratili i predstavnica centra "The Capital Plaza" Milica Mitić i u ime Hard Rock Cafe-a Ivana Maraš, koji su glavni strateški partneri festivala.

Obje su iskazale zadovoljstvo ovogodišnjom saradnjom i istakle da je ovo samo početak lijepe i kvalitetne zajedničke promocije vrijednosti ovog dešavanja.

Festival se u četvrtak seli u Tivat, gdje će do 28. maja biti održane i majstorske radionice, takmičenje u profesionalnoj kategoriji za klasičnu gitaru, seminari i koncert mladih zvijezda, pobjednika gitarskih takmičenja u Evropi.

Jedan od ključnih događaja je koncert jednog od najboljih klasičnih gitarista današnjice, Manuela Barueka (Kuba/SAD), koji će 27. maja u Muzeju pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru u 20 časova nastupiti premijerno u našoj zemlji.

Cijena ulaznice za koncert je 10 eura i može se rezervisati pozivom na broj telefona 069/342-799.

Bonus video: