Priča o ljetnoj senzualnoj ljubavi

Saradnja Ide Prester i producenta Last95 rezultirala novom pjesmom

3880 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota: Ida Prester i Milica Šutović, Foto: Printscreen
Detalj iz spota: Ida Prester i Milica Šutović, Foto: Printscreen

Ida Prester objavila je novi video singl koji je uradila u saradnji sa poznatim house DJ-em i producentom, Danijelom Čehranovim aka Last95.

Ljeto je uveliko stiglo, a za vrele ljetnje dane Ida vam donosi “Ljetnu ljubav”. Iako se razlikuje od svih prethodnih pjesama, koje je objavila u posljednjih godinu i po dana, ipak je ovo muzika koja je jako bliska njenom senzibilitetu - pravi retro synth wave zvuk 80-ih.

“Stalno dobijam trake raznih producenata s molbom za saradnju, ali u pravilu sama radim svoju muziku, teško smišljam vokale na tuđe matrice. Danijela nisam poznavala, otvorila sam mail, spremna da se pristojno zahvalim. Ali preslušala sam ovu fenomenalnu nostalgičnu melodiju - i to je bilo to! Divan synth-wave me odmah inspirisao i priča o ljetnoj senzualnoj ljubavi je dobila svoj oblik”, izjavila je Ida o saradnji sa Danijelom Čehranovim.

Ida Prester je napisala tekst i za ovu pjesmu, dok muziku potpisuje beogradski DJ i producent, Danijel Čehranov, koji o ovoj saradnji kaže:“Iako je Progressive House žanr koji prednjači što se moje produkcije tiče, dešavaju se uplivi u druge žanrove i teme. Kada sam završio ovu matricu, upitao sam nekoliko prijatelja iz muzičke industrije koga čuju na njoj, i svi putevi išli su ka Idi. Ida je nešto najbolje što je moglo da se desi ovoj pjesmi i sada još više vjerujem da dobra energija privlači još bolju. Mislim da smo napravili nešto što će proći test vremena”.

Pjesmu “Ljetna ljubav” prati još jedan vrlo stilizovan spot, koji je režirao Marko Đurovski, a u kome se pored Ide pojavljuje i Milica Šutović.

Bonus video: