"Sve je spremno za objavu datuma i programa Sea Dance-a, od Opštine Budva i Vlade CG nije stigla zvanična potvrda"

"Zbog izostanka zvanične potvrde Opštine Budva i Vlade CG je održavanje Sea Dance-a stavljeno pod veliki znak pitanja, i ako do objave festivala ne dođe u narednih nekoliko dana, nažalost, neće biti vremena za njegovu organizaciju ovog ljeta", saopštili su oni.

6411 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Sea Dance
Foto: Sea Dance

Sve je spremno za objavu datuma i programa ovogodišnjeg Sea Dance festivala, saopštili su iz PR službe Exit festivala.

Oni su reagovali povodom objave da je održavanje jednog od najpopularnijih ljetnjih muzičkih festivala na jadranskoj obali, na Buljaričkoj plaži i dalje neizvjesno, a da aneks ugovora sa organizatorima čeka na potpisivanje na stolu gradonačelnika Budve Marka Carevića.

Oni su kazali da je još prije dva mjeseca potvrđen čitav niz svjetskih i regionalnih izvođača koji mogu biti objavljeni odmah, čime bi se Crna Gora svrstala u red najvažnijih turističko-festivalskih destinacija ovog ljeta, uz otvaranje prema globalnoj publici.

"Međutim, Sea Dance se ne može organizovati bez saradnje i podrške Opštine Budva i Vlade Crne Gore, pa imajući u vidu da još nije stigla njihova zvanična potvrda, festival nije moguće i zvanično objaviti. Zbog toga je samo održavanje Sea Dance-a stavljeno pod veliki znak pitanja, i ako do objave festivala ne dođe u narednih nekoliko dana, nažalost, neće biti vremena za njegovu organizaciju ovog ljeta", saopštili su oni.

Sea Dance bi, navode oni, s planiranom posjetom od gotovo 50.000 posjetilaca i predviđenim prihodom od 5,5 miliona eura, za budvanski i crnogorski turizam pomogao u produžavanju ljetnje sezone i doprinio dolasku turista iz Zapadne Evrope i cijelog svijeta.

Prema njihovim riječima, to potvrđuje i zainteresovanost za ovogodišnji EXIT festival, jer je "već sedmicama smještaj u Novom Sadu popunjen 99 odsto i uveliko popunjavaju smještaj i u Beogradu"

Njihova želja je, kako kažu, da se Sea Dance i cjelokupni crnogorski turizam prikaže stotinama hiljada Exitovih posjetilaca, kako bi veliki dio njih došao u Budvu na kraju sezone.

Po uzoru na EXIT, Sea Dance festival bi se organizovao u skladu s bezbjednosnim protokolom, koji ulazak na festival ograničava na one koji su vakcinisani, preležali kovid ili imaju negativan antigenski test koji će biti obavljen prije ulaska kroz festivalske kapije.

Kazalisu da su već imali sastanak sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić-Bojović i da su ponudili Vladi Crne Gore kampanju za promociju vakcinacije kod mladih, a koju su realizovali u Srbiji "i koja je doprinijela tome da je čak 70 odsto posjetilaca Exita imunizovano"

"Na kraju, razumijemo da i Vlada i Opština imaju brojne probleme koje moraju svakodnevno da rješavaju, ali molimo da se u narednim danima Sea Dance festival nađe među prioritetima za odlučivanje, i da zajednički i partnerski uradimo sve što je u našoj moći dovedemo što veći broj turista na kraju sezone u Budvu i Crnu Goru", navodi se u saopštenju EXIT festivala.

Bonus video: