White Field Jazz festival: Večeras nastupa bend “Mikrokozma”

Večeras od 20.30 časova nastupiće bend “Mikrokozma”, dok će ovogodišnji festival zatvoriti Verica Čuljković - Electric violin performance & DJ Danilo Radusinović, od 21.30 časova.

1552 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

„Bijelo Polje je sredina koja itekako baštini različite kulturne vrijednosti I uvijek je spremno da prihvati i podrži ovakve projekte”, kazao je potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Nermin Bećirović otvarajući 15. White Field Jazz festival u kući Rista Ratkovića.

Prve večeri festivala su se predstavili bendovi Akustična terapija i Kira iz Bijelog Polja i Rudolf iz Kolašina.

“Veliki je značaj održavanja festivala muzike koji spaja i snažno utiče na umjetnika, ali i na ljubitelje ovog muzičkog pravca. Zbog toga Opština bezrezevno podržava ovaj festival.To prije svega jer je džez, nakon klasične, jedina umjetnička muzika, koliko intelektualna toliko i emotivna, jer džez od svakog muzičara zahtijeva da stvori nešto novo i drugačije prilikom svakog izvođenja", kazao je potpredsjednik Opštine.

Dobrodošlicu gostima poželio je i direktor JU “Ratkovićeve večeri poezije”, Kemal Musić koji je podsjetio da su tokom petnaest godina trajanja ove muzičke svetkovine nastupala najveća muzička imena sa prostora bivše Jugoslavije.

“Večeras smo imali priliku da uživamo u notama Atomskog skloništa, Sinana Alimanovića, Prljavog kazališta i mnogih drugih, koji su kroz svoja izvođenja prenosili duh dobrih starih vremena, ali i ugostili smo i mlade nade, kako Crne Gore tako i regiona koji svoj put tek trasiraju na muzičkom putu" , kazao je Musić.

Prve večeri festivala su se predstavili bendovi Akustična terapija i Kira iz Bijelog Polja i Rudolf iz Kolašina. Mirsad Mulić iz benda Akustična terapija je kazao da se radovao učešću na White Field festivalu, koji pruža mogućnost mladim izvođačima da prezentuju svoj rad ali i da doprinesu približavanju publici tog muzičkog pravca.

Uz Mirsada je nastupila i njegova šesnaestogodišnja kćerka Hana. Ona je ispričala da je veoma zainteresovana za džez muziku.

“Bjelopoljskoj publici smo se predstavili bluz tonovima i pop rok melodijama”, kazala je Hana.

Večeras od 20.30 časova nastupiće bend “Mikrokozma”, dok će ovogodišnji festival zatvoriti Verica Čuljković - Electric violin performance & DJ Danilo Radusinović, od 21.30 časova.

Bonus video: